Ruští kozáci zaútočili na opozičního aktivistu. Co se dělo poté, tomu neuvěříte

17.05.2016 18:18

Ruský opoziční politik Alexej Navalnyj se společně se skupinou protikorupčních aktivistů stal terčem útoku skupiny kozáků. Ti celou skupinu napadli před letištěm v Anapě, zhruba 1500 kilometrů na jih od Moskvy. Informuje agentura Reuters.

Ruští kozáci zaútočili na opozičního aktivistu. Co se dělo poté, tomu neuvěříte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Ruska

Skupina útočníků, které Navalnyj popsal jako kozáky, jelikož na sobě měli i tradiční kožešinové čepice, se vrhla na opozičního politika a jeho příznivce těsně před vstupem na letiště. Nejdříve na ně začali lít mléko, po chvíli se však situace zvrhla.

Podle jednoho z kozáků, Dmitrije Slabody, byl původní plán jen polít skupinu mlékem. Nepřehledná roztržka však vyvrcholila v okamžiku, kde jeden starý kozák dostal loktem od jednoho z aktivistů.

„Kvůli tomu se spustila rvačka,“ řekl Slaboda. „Jen jsme chtěli ukázat, že tu pro Navalného, který žije z amerických peněz, není místo,“ dodal.

Nakonec bylo zraněno šest lidí na straně aktivistů, včetně samotného Navalného. Jeden z jeho stoupenců musel být odvezen do nemocnice poté, co byl nalezen ležící na zemi po několika vydatných kopancích.

Kozáci jsou konzervativní patrioti, již pomáhali Rusku s anexí Krymu. Jedna skupina kozáků kdysi i napadla punkové uskupení Pussy Riot během olympijských her v Soči, jelikož se dívky vysmívaly Putinovi.

Celý text zde

Alexej Navalnyj, který je jedním z nejvýraznějších opozičních vůdců, je zároveň zakladatelem Protikorupční nadace.

Podle státních médií je však liberální opozice, která má v ruském parlamentu zastoupení v podobě pouze jednoho ze 450 křesel, „zahraničně financovanou pátou kolonou, jejímž cílem je sabotovat zemi“.

Kozáci, kterých bylo podle Navalného zhruba třicet, útočili bez okolků i na ženy. Dokonce se podle něj spojili i s místní policií, která útoku nejen že přihlížela, ba jej dokonce i pomohla naplánovat.

Na sociálních sítích Navalnyj uvedl, že se na jeho skupinu policie pověsila již při příjezdu a sledovala jej po celou dobu čtyřdenní návštěvy města, jednou ho dokonce zadržela v rámci „protiteroristické operace“.

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov o útoku řekl, že je nutné nedělat unáhlené závěry. „Nechtěl bych z toho vyvozovat důsledky na základě jen jednoho zdroje... Byl to opravdu útok? A pokud ano, kdo jej vykonal a kdo se na policii obrátil později?“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…