Schwarzenberg: Babiš si z toho tady udělá sámošku

09.12.2013 7:51

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg řekl, proč se obává předsedy hnutí ANO Andreje Babiše, respektive jeho nástupu do vysoké politiky. V rozhovoru pro pondělní Právo uvedl, že se mu nelíbí spojení Babišova hospodářského impéria s politickou mocí. Tímto spojením se podle něj ze státu stane „sámoška“.

Schwarzenberg: Babiš si z toho tady udělá sámošku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg hovoří na sněmu TOP 09

„Já jsem vždy proti přílišné koncentraci moci, hlavně když je nekontrolovatelná. Když se jeho hospodářské impérium, které je úctyhodné, spojí s politickou mocí a získá případný vliv na Ministerstvo financí, tak se ze státu stane sámoška,“ je přesvědčen Karel Schwarzenberg. Řekl to deníku Právo.

Schwarzenberg na sněmu TOP 09 obhájil post předsedy strany a právě při této příležitosti potvrdil, že se TOP 09 bude dále vymezovat vůči předsedovi hnutí ANO Andreji Babišovi. Ten totiž vlastní například potravinářský gigant Agrofert nebo některá významná média. V souvislosti se vznikající vládní koalicí se o něm mluví i jako o možném ministru financí a také vicepremiérovi pro ekonomiku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…