Schwarzenberg se směje Zemanovi

25.11.2014 11:45

Karel Schwarzenberg okomentoval zahraniční cestu prezidenta Zemana do Kazachstánu a Tádžikistánu na Facebooku. Prezidentovi prý přeje, aby si ji užil a odpočinul si od „nezbedných pražských studentů a zločinné kavárenské společnosti“. Zeman tam podle šéfa TOP 09 může zažívat klid, který mu doma schází, protože na této cestě se setká s hlavami států obdobného myšlení, jaké má on sám.

Schwarzenberg se směje Zemanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Země hospodářského zázraku. Tak nazval Kazachstán český prezident Miloš Zeman během své návštěvy této středoasijské země.

Šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg kritizoval prezidenta Miloše Zemana v minulých dnech několikrát, například za proruské vystupování či kvůli kurzu zvolenému při jednání s Čínou. Dnes se na Facebooku k hlavě státu vyjádřil s nadsázkou a vtipem.

„Přeji panu prezidentovi krásnou cestu do Kazachstánu a Tádžikistánu. Bude to úleva a zotavení po posledních událostech v Praze, neboť se setká s hlavami států obdobného myšlení, jaké má on sám,“ píše Schwarzenberg.

Prezident si skutečně v posledních dnech klidu neužil, svými výroky a pstoji si vysloužil kritiku, která do značné části překryla oslavy výročí pádu komunismu. „Jsem naprosto přesvědčen, že žádný kazašský či tádžický student si netroufne i jen hvízdnout, natož aby na prezidenta hlasitě pískal. Tam ještě vládnou staré pořádky, bezmezná úcta před vládnoucími je vyžadována. Opravdu přeji dobrou cestu a zotavení z nezbedných pražských studentů a zločinné kavárenské společnosti,“ dodal.

Karel Schwarzenberg napsal:

Přeji panu prezidentovi krásnou cestu do Kazachstánu a Tádžikistánu. Bude to úleva a zotavení po posledních událostech v Praze, neboť se setká s hlavami států obdobného myšlení, jaké má on sám. Jsem naprosto přesvědčen, že žádný kazašský či tádžický student si netroufne i jen hvízdnout, natož aby na prezidenta hlasitě pískal. Tam ještě vládnou staré pořádky, bezmezná úcta před vládnoucími je vyžadována. Opravdu přeji dobrou cestu a zotavení z nezbedných pražských studentů a zločinné kavárenské společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…