Šéf ŘSD: Chceme dokončit modernizaci D1 do roku 2020

19.06.2014 18:28

Jak dlouho bude trvat modernizace nejvytíženější české dálnice a co by mohlo zpozdit její dokončení? Nejenom o tom hovořil generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Jan Kubiš v dnešním vysílání pořadu Dvacet minut Radiožurnálu Martina Veselovského.

Šéf ŘSD: Chceme dokončit modernizaci D1 do roku 2020
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice D1 na Chodově

„Celá modernizace by měla být dokončena do roku 2020, ale doufám, že se nám podaří tento časový úsek zkrátit,“ uvedl nový ředitel ŘSD.

Dokončení modernizace D1 by mohly zbrzdit rozklady proti stavebním povolením. Dva rozklady již podala organizace Děti Země. I kvůli nim může dojít ke zpoždění modernizace o rok. „Měli by si uvědomit, že dálnice D1 je jednou z klíčových staveb, které Česko má,“ apeluje na ekology. Nicméně věří, že se spolu dokáží dohodnout. „Můj předchůdce s nimi již úspěšně jednal,“ nastínil optimistický předpoklad.

Dobu modernizace by naopak mohl zkrátit vhodný výběr technologie. Minulé vedení ŘSD se rozhodlo pro betonovou metodu. „Jsou tu nějaká nařízení, Ředitelství silnic a dálnic a komise mají nějaké závěry. Předpokládám, že se všechny informace daly dohromady a na základě nich Ředitelství silnic a dálnic rozhodlo,“ vysvětloval. Kubiš chce výběr technologie znovu prozkoumat – na základě diskuze s odbornou veřejností. Zhotovitelům podle něho na metodě nezáleží.  

Rychlost dokončení modernizace pak záleží i na ochotě zhotovitelů dodržovat termíny. „Závisí to na dobré vůli zhotovitele. Někde pracují dvacet čtyři hodin denně,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…