Severočeši.cz jdou do voleb s Babišovým ANO

04.09.2013 15:42

Hnutí Severočeši.cz se dohodlo se stranou miliardáře Andreje Babiše a bude mít společnou kandidátku v nadcházejících předčasných volbách. ParlamentnímListům.cz to potvrdil podnikatel Jiří Zelenka, který za hnutím Severočechů.cz stojí.

Severočeši.cz jdou do voleb s Babišovým ANO
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Podnikatel z Mostu Jiří Zelenka

Zelenka bude jedním ze šesti adeptů, kteří budou na společné kandidátní listině se stranou ANO. „Stále jsem zklamaný. Z toho, co se tu děje. Každý, kdo má ruce a nohy, by měl pomoci a jít volit ANO. Je to pro mě hrůza a děs, stejně jako pro Andreje Babiše,“ řekl ParlamentnímListům.cz.

Severočeši.cz budou na kandidátce ANO od druhého místa

Hnutí bude na severočeské kandidátce hledat místo také pro Bronislava Schwarze, ředitele Městské policie v Mostě, který je zároveň radním ve městě Lomu a členem zastupitelstva Ústeckého kraje. Na kandidátce ANO bude druhý.

Za Schwarzem bude umístěn dlouholetý primátor města Most Vlastimil Vozka. Dalším kandidátem bude Saša Štembera, který vešel ve známost poté, co s ním předchozí vedení Krajské zdravotní neplatně rozvázalo pracovní poměr, protože poskytl informace novinářům. Dnes působí v dozorčí radě Krajské zdravotní.

Na čtvrtém místě kandidátky Severočechů.cz bude zmiňovaný Jiří Zelenka. Za ním následují lékař Vlastimil Woznica a středoškolský učitel Jan Micka.

Podle předsednictva Severočechů.cz jsou jejich programové cíle totožné s programovými cíli hnutí ANO.

Hnutí má v současné době dva zástupce v Senátu. V roce 2010 ve volbách uspěli Alena Dernerová na Mostecku a Jaroslav Doubrava v Ústí nad Labem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…