Šídlo radí TOP 09: Dejte místo knížete na billboardy Kalouska

26.09.2013 9:55

Nejhorší, čeho se může politik dočkat, podle komentátora Hospodářských novin Jindřicha Šídla, je, když se stane karikaturou sebe samého. Už proto by prý Karel Schwarzenberg měl svému týmu přikázat, aby jej přestal vyobrazovat v maškarách pankáče, Jamese Bonda, případně surfaře, tankisty, nebo čehokoliv jiného, co kreativce v TOP 09 napadne.

Šídlo radí TOP 09: Dejte místo knížete na billboardy Kalouska
Foto: red
Popisek: TOP 009

Když v roce 2009 odstavený expředseda lidovců Miroslav Kalousek vymýšlel projekt své nové strany, cítil prý, že sázka na obstarožního šlechtice je to pravé. Trefa mu vyšla, protože aristokrat s výstřední češtinou dokázal představovat věrohodnou alternativu upocené a přízemní éry Topolánka s Paroubkem.

Jenže uplynuly tři roky, TOP 09 si prošla vládou, a mnohem spíše než od pohledu stále vyčerpanější kníže ji nyní v očích voličů charakterizují Drábkovy sKarty, hvězdné výkony ministryně Hanákové a Kalouskovo zvyšování daní. Jenže v prezidentské volbě se fenomén „Karla“ podařilo znovu oživit, a tak stratégové z PR oddělení zkoušejí prodat témuž publiku již potřetí stejný vtip.

Jenže stárnoucí Schwarzenberg se podle Šídla nevyhnutelně stává maskotem, a tak i boj za demokracii proti Zemanovi, který si topka zvolila za letošní téma, musí stále častěji svádět Miroslav Kalousek. Ten má podle Šídla řadu kvalit, ale rozhodně mezi ně nepatří schopnost vést vypjatý osobnostní souboj v morální rovině.

Takže by komentátor reklamním mágům z topky doporučil úplně jiný postup. Místo agenta 009 by na billboardy měli pověsit drsnou tvář Miroslava Kalouska, doplněnou sloganem ve stylu: „Na Zemana musí někdo jako já." Bylo by to upřímné, a svým způsobem i pravdivé.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…