Sobotka dělá z lidí hlupáky, řekl Babiš. A ozval se sociální demokrat Sklenák

04.05.2017 18:35

Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl si do čtvrteční Kauzy dne na Rádiu Impuls pozval vicepremiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. Toho Andreje Babiše, který si před pár lety koupil jak MF Dnes, tak Rádio Impuls. Plesl chtěl slyšet, co si Babiš myslí o vládní krizi. Prostor dostal také předseda poslaneckého klubu ČSSD Roman Sklenák.

Sobotka dělá z lidí hlupáky, řekl Babiš. A ozval se sociální demokrat Sklenák
Foto: Hans Štembera
Popisek: Roman Sklenák

Babiš nikoli poprvé konstatoval, že vůbec nerozumí tomu, proč předseda vlády Bohuslav Sobotka podal demisi.

„Tak já tomu nerozumím. Sobotka dělá z lidí hlupáky. Je to neuvěřitelné, jak poškozuje image naší vlády, která má skvělé výsledky, ale on ji kvůli problémům v ČSSD poškozuje. Já nerozumím, o co jde, proč ta vláda nemůže dovládnout... Ten motor útoků na mě je zrádce zrádců pan Chovanec, který žene Sobotku proti mně,“ uvedl Babiš.

Host by prý vládl dál. Chce dopsat zákon o dani z příjmu, chce zavést účtenkovou loterii jako doplněk k EET, prostě a krátce řečeno, má spoustu práce a nechápe, proč ho premiér nechce nechat tuto práci dokončit.

Slovo dostal také předseda poslaneckého klubu ČSSD Roman Sklenák a Plesl se ho zeptal, zda ČSSD zvolila správnou strategii, když její předvolební preference nerostou, zatímco preference hnutí ANO zůstávají stabilní. „Také se mi zdá, že voliči tu vaši taktiku nereflektují, protože preference hnutí ANO se nemění a vaše klesají,“ poznamenal  šéfredaktor.

„Ale pane Plesle, tady nejde o průzkumy a vy to zřejmě také nechcete pochopit. Tady jde o ministra financí, kterého vyšetřuje policie. To je pro nás nepřijatelné. My, pokud chceme zachovat nějakou politickou kulturu, tak musíme jednat,“ zdůraznil Sklenák.

„Sněmovna vyzvala Andreje Babiše, aby vyvrátil to podezření, že si vydáním korunových dluhopisů Agrofertu zajistil každoročně 90 milionů korun nezdanitelného příjmu a on toto podezření nevyvrátil,“ shrnul host z řad sociální demokracie. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…