Sobotka dosáhl zrušení místní buňky v Duchcově, strana podle něj nesmí spolupracovat s extremisty

13.12.2014 12:38

Ústřední výkonný výbor ČSSD dnes zrušil svou místní buňku v Duchcově, která uzavřela koalici mimo jiné s extremistickou Dělnickou stranou sociální spravedlnosti (DSSS). Navrhoval to nejen premiér a šéf strany Bohuslav Sobotka, ale už dříve i vedení ČSSD. Aktuální zprávu přinesla Česká televize.

Sobotka dosáhl zrušení místní buňky v Duchcově, strana podle něj nesmí spolupracovat s extremisty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

O zrušení duchcovské buňky jednal už v listopadu ústecký krajský výbor strany, avšak navzdory Sobotkově výzvě místní organizaci nerozpustil. Sobotka proto dnes návrh na zrušení tamní organizace přednesl na ústředním výkonném výboru.

Spolupráce sociálních demokratů s DSSS je podle Sobotky nepřípustná, protože její postup je „v rozporu s programem sociální demokracie, s její demokratickou tradicí a se zásadami, které sociální demokracie prosazuje".

Svým voličům má podle Sobotky strana jasně ukázat, že se drží svého demokratického programu a svých priorit, a proto nemůže spolupracovat se stranami, které mají spojitost s extremistickými názory a postoji.

Není možné, aby ČSSD spolupracovala s lidmi, kteří organizují protiromské demonstrace

Sobotka podle ČT uvedl, „že není možné, aby sociální demokracie spolupracovala s lidmi, kteří na severu Čech pořádají protiruské demonstrace“. Sobotka je proto proti tomu, aby ČSSD na jakékoliv úrovni vytvářela koalice se stranami, které mají rasistický nebo fašistický charakter. Takovou podle něj DSSS je.

Předchůdkyně DSSS, Dělnická strana, vznikla v roce 2003. V roce 2010 vyhověl Nejvyšší správní soud návrhu vlády na zrušení strany. Soud v ní shledal xenofobní a šovinistické prvky, rasistický podtext a návaznost na nacionální socialismus Adolfa Hitlera. Představitelé rozpuštěné strany pak vytvořili DSSS. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …