Sobotka je neschopný! Co dál s migranty? Poslanec Černoch odpovídá čtenářům

11.11.2015 21:56

Z PROFILŮ Poslanec Marek Černoch odpovídal na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Týkaly se uprchlické krize. Čtenář vystupující pod označením „jaderlacht“ má za to, že premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) je v podstatě absolutně neschopný, pokud jde o řešení migrační krize, a ve sněmovně nemá co dělat. A Černoch mu dal v podstatě za pravdu. Tím ovšem zdaleka neskončil.

Sobotka je neschopný! Co dál s migranty? Poslanec Černoch odpovídá čtenářům
Foto: Hnutí Úsvit
Popisek: Marek Černoch, poslanec za Úsvit

„Chtěl bych se zeptat, jak vy osobně vidíte další kroky k vyřešení migrační krize? Zatím se to ČR celkem vyhýbá a dokonce k nám ani nechtějí, ale přijde čas, kdy státy jako Německo a Francie řeknou dost a migranti pak půjdou sem. Když se dívám na videa ze sněmovny, kde mluví Sobotka (který tam naprosto nemá co dělat) a říká, že nehodlá vyhlásit referendum o vystoupení z EU, jímá mě hrůza, co bude následovat dál. EU (podle mě) stejně brzo skončí, je to jen otázka času, a bylo by (opět podle mě) lepší, kdyby se spíše sjednotily státy V4. Co vy si o tom myslíte? Nebude pozdě, až budou další volby do PS?“ ptal se čtenář.

Černoch dal čtenáři v zásadě za pravdu a vyjádřil naději, že po zkušenostech s tuto vládou budou lidé volit obezřetněji. V obecné rovině poznamenal, že bude dobré volit takové politiky, kteří vidí, kde je původní příčina imigrační krize a budou ochotni ji odstranit. Stejně tak je třeba zavést důsledné kontroly na hranicích, aby bylo možné zadržet ekonomické migranty. Úsvit tato opatření prosazuje dlouhodobě a poslanec věří, že občané tuto činnost ocení i v dalších volbách do sněmovny. Věří, že Úsvit - Národní koalice zůstane parlamentní stranou.

Další odpovědi poslance naleznete zde

Čtenáři s přezdívkou Zdravý rozum Černoch sdělil, že média o uprchlické krizi často neinformují objektivně a lidé pak hledají informace jinde, např. na sociálních sítích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …