Sobotka si facku nezaslouží, spíš to chce omluvu, míní expertka

06.08.2012 22:56

Za výroky na adresu stáří prezidentských kandidátů by si podle Karla Schwarzenberga zasloužil Bohuslav Sobotka facku. Podle gerontoložky Ivy Holmerové to není třeba, spíše by se měl kultivovat „humor“ některých politiků.

Sobotka si facku nezaslouží, spíš to chce omluvu, míní expertka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka, šéf ČSSD

„Už zase ta nešťastná slova z úst našich politiků,“ komentovala výroky Bohuslava Sobotky na Facebooku gerontoložka. „Pro facku bych ani nebyla, spíš pro nějakou kultivaci,“ prohlásil v ČT Iva Holmerová.

Podle jejího názoru podobné výroky, ať už jde o „partičku mocichtivých sedmdesátníků“ nebo spot Přemluv bábu, by zasloužily omluvu. „Určitě by bylo fajn, kdyby se taková omluva objevila, spíše než vymlouvání na nedostatek humoru,“ poukázala na slova Sobotky gerontoložka.

V pořadu Události, komentáře hlavně poukázala na často diskriminaci kvůli věku a chápání stáří v České republice. V Evropské unii vnímají lidi na 55 let hned dvě třetiny obyvatel pozitivně. V Česku to je ale jen třetina. „Je to bohužel velmi častý postoj lidí,“ posteskla si Holmerová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…