Soud bude dál projednávat Janouškovu bouračku, už se čeká rozsudek

27.04.2014 15:09

Pražský městský soud se nadcházející týden vrátí po téměř osmiměsíční přestávce k projednávání dopravní nehody známého pražského lobbisty Romana Janouška. Předseda senátu Tomáš Kubovec stanovil hlavní líčení na úterý a na středu. Očekává se, že v těchto dnech padne rozsudek.

Soud bude dál projednávat Janouškovu bouračku, už se čeká rozsudek
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Janoušek

Romanu Janouškovi hrozí až 18 let vězení za údajný pokus o vraždu a ohrožení pod vlivem návykové látky. Kauza se táhne přes dva roky od 23. března 2012, kdy havaroval ve Vyskočilově ulici v Praze a policisté mu následně naměřili v dechu přes dvě promile alkoholu. Janoušek nejprve svým vozem naboural do automobilu před sebou a pokračoval v jízdě. Když na následující křižovatce zastavil na semaforu, jedenapadesátiletá řidička nabouraného vozu se postavila před jeho vozidlo. Obžaloba tvrdí, že Roman Janoušek ženu následně svým automobilem srazil a z místa další nehody opět ujel. Připomíná to internetový server Deník.cz.

Roman Janoušek byl nejprve stíhán za úmyslné těžké ublížení na zdraví, což následně státní zastupitelství přehodnotilo na pokus o vraždu. Roman Janoušek se hájí tím, že ženu neviděl a srazil ji tedy neúmyslně. Advokát obviněného se snaží prokázat, že poškozenou srazilo zpětné zrcátko rozjíždějícího se vozidla. Podnikatel a lobbista se se sraženou a zraněnou řidičkou mimosoudně vyrovnal, podle obžaloby jí zaplatil 900.000 korun. Od nehod ujížděl údajně proto, že měl delší dobu pocit, že je pronásledovaný a obával se provokace.

Soud líčení přerušil, aby mohl být vypracovaný nový znalecký posudek, který by měl určit, kde sražená žena přesně stála. Pro rozhodnutí o Janouškově vině či nevině by tento před několika dny dodaný posudek mohl být klíčový.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …