Soud zemanovcům nakázal zrušit sobotní volební sněm

24.03.2014 13:12

Obvodní soud pro Prahu 1 předběžným opatřením uložil Straně práv občanů - zemanovcům (SPOZ), aby se její plánovaný sobotní sjezd neuskutečnil. Návrh soudu podal bývalý místopředseda středočeské organizace strany Jiří Vodička kvůli údajně neplatné krajské konferenci z loňského srpna. Informoval o tom v pondělí server Echo24. Předseda SPOZ Zdeněk Štengl se chce proti usnesení soudu odvolat.

Soud zemanovcům nakázal zrušit sobotní volební sněm
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Štengl při svém prvním projevu ve funkci předsedy SPOZ

Je to opět tlak nespokojených jedinců, kteří u nás skončili. Konečně se nám podařilo stabilizovat problémové organizace, zejména středočeskou, a už se to znovu někdo snaží narušit," řekl serveru Štengl.

Soud chce zabránit řetězení nedemokratických procesů v SPOZ

Strana pod jeho vedením v předčasných volbách loni na podzim zcela propadla. Uskupení, jehož čestným předsedou je současný prezident Miloš Zeman, podle některých odborníků mělo šanci dostat se do Poslanecké sněmovny. Strana ale nakonec získala jen kolem 1,5 procenta hlasů. Uškodily jí i vnitřní rozpory kvůli údajné nedemokratičnosti, které pokračují i nadále.

Soud má zato, že vyhověním návrhu na předběžné opatření se zabrání dalšímu řetězení nedemokratických procesů ve SPOZ, zároveň však má na paměti, že nejde o konečnou úpravu, nýbrž o úpravu předběžnou," píše se podle Echo24 v usnesení soudu.

Mimořádný volební sněm zemanovců se měl uskutečnit v sobotu v pražském TOP hotelu. Kandidátem na předsedu mohl být mimo jiné bývalý prezident Agrární komory Jan Veleba, který to potvrdil na nedávném sjezdu komory v Olomouci. Na volebním sněmu SPOZ chtěl promluvit také prezident Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…