Ze Zemanových věrných budou poradci

27.02.2014 7:31

Prezident Miloš Zeman tvoří analytický tým Hradu a zve si do něj své věrné. Podle MF Dnes míří do společenství poradců Miloše Zemana ministři Rusnokovy vlády i lidé spojení se SPOZ. Do sboru poradců míří například Kohout, Cienciala nebo Galuška.

Ze Zemanových věrných budou poradci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vláda premiéra Rusnoka podruhé zasedala

Ti lidé, kteří Miloši Zemanovi v minulosti pomohli, budou nyní odměněni funkcí externího poradce prezidenta. Podle zjištění MF Dnes si Miloš Zeman tvoří analytický odbor, který připravuje podklady pro jednání a vystupování prezidenta. Dále analyzuje informace ze sněmovny, Senátu i vlády.

Šéfem celého odboru se prý stane Radek Augustin, bývalý místopředseda SPOZ a exředitel Úřadu vlády za premiéra Rusnoka. MF Dnes uvádí, že propojení Hradu a ruského ropného gigantu Lukoil bude těsnější, protože mezi poradce se zařadí vedle šéfporadce Martina Nejedlého i jednatel firmy Lukoil Aviation Czech Pavel Galuška. „Odchod z Lukoil Aviation Czech? Nevidím k tomu důvod, na Hradě budu jen jako externí zaměstnanec a tyto dvě funkce lze skloubit,“ řekl Galuška ke svému případnému odchodu z vedení společnosti.

Prezidentovi budou radit například exministr obrany Vlastimil Picek a také bývalý šéf diplomacie Jan Kohout a exministr průmyslu Jiří Cienciala. Podle MF Dnes těmto lidem místo na Hradě může pomoci i ve vlastním byznysu. Deník zjistil, že Hrad jedná i s dalšími exministry a všichni by měli nastoupit jako poradci do analytického odboru.

Na Pražský hrad údajně míří i tiskový mluvčí SPOZ Vladimír Kruliš. Ten by měl nastoupit do protokolárního odboru. I on spolupracoval se Zemanem v prezidentské kampani, a zejména pak s kancléřem Vratislavem Mynářem.

Přátelé a loajální spolupracovníci dostanou od prezidenta reprezentativní kanceláře na Hradě. Zatím prý není jasné, jakou finanční odměnu poradci dostanou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…