Soukup „poblil“ ČT jako ještě nikdy. Vrátil Fridrichové 168 hodin. I s dárkem

22.01.2019 8:00

Nora Fridrichová se v 168 hodinách zaměřila na podnikání majitele TV Barrandov Jaromíra Soukupa a reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Soukup si to s ČT vyříkal hned v úvodu Mých zpráv. Vysvětloval, že podmínky pro úvěry jsou teď příznivé, pro spoření vůbec. A na adresu ČT a jejích zaměstnanců padala slova jako „hnusná, zatuchlá instituce“ či „zoufalec“. Noře Fridrichové moderátor nakonec zakoupil a doporučil kurz ekonomie.

Soukup „poblil“ ČT jako ještě nikdy. Vrátil Fridrichové 168 hodin. I s dárkem
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Jaromír Soukup reaguje na reportáž Nory Fridrichové

Jaromír Soukup si jako první v Mých zprávách pochvaloval, že jak mu roste sledovanost, tak se mu zvětšuje i stůl ve studiu. A pak už přišla tiráda na adresu České televize a Nory Fridrichové za reportáž o stavu Soukupových firem. Podle této reportáže jsou Soukupovy firmy vážně zadlužené a některé dlouhodobě ve ztrátě. U televize Barrandov prý dluhy převyšují majetek.

Anketa

Líbí se vám Zemanův termín ,,lepšolidé"?

91%
hlasovalo: 13244 lidí

„Konečně si mě včera totiž vzala do huby Česká televize. A jak už tak bývá jejím zvykem, opět spatlala jabka s hruškama a švestky s meruňkama, aby výsledek byl, jakej voni chtějí. Takhle oni pracujou i se zprávama. Oni potřebujou, jak to má vypadat, a podle toho si to nalomí, protože oni maj jenom jednu pravdu, rozumíte, tu správnou pravdu,“ obvinil hned na začátku Soukup svého konkurenta.

„Ale na druhou stranu, co byste od nich čekali. S úrovní arogance a tuposti, kterou tahleta instituce disponuje, je zcela logické, že těmhle géniům nedošla úplně jednoduchá věc. A já to chápu. Když žijete ve světě, kde vám na tu rádoby spravedlivou a veřejnoprávní televizní činnost přispívají občané republiky ze svých daní, a to ať už chtějí, nebo nechtějí, a ta částka, kterou do vás každý rok lijou, bohatě vystačí i na 2,5 milionové odměny jednoho z nejbizarnějších televizních šéfů, Petra Dvořáka, a na ten váš, abych tak řekl slušně, diskutabilní obsah, tak jste natolik vytržení z reality každodenního fungování světa, že prostě soukromé firmy fungují úplně jinak než ty veřejnoprávní. Soukromým firmám nedává stát peníze na jejich fungování,“ vysvětloval polopaticky Soukup.

„Tak musím mít úvěry, aby financovaly to, na co každoroční zisk nestačí. Já vím, vy to nechápete, vy dostanete 7 miliard a jediným vaším cílem celoročního snažení je je utratit. A když to nejde, vyházíte prachy třeba na odměny pana Petra Dvořáka. Nebo přidáte Luboši Rosímu anebo Noře Fridrichový. Anebo natočíte nějakou blbost, hlavně aby to hodně stálo,“ informoval Soukup. Mít úvěry na provoz a investice je podle generálního ředitele Barrandova úplně normální věc a mají je prý úplně všechny firmy, pokud nemají takové zisky, aby jim na celoroční provoz a investice stačily. „Kdyby to tak nebylo, mohl by se bankovní sektor jít co? Mohl by se jít klouzat,“ pokračoval Soukup v lekci ekonomie.

Dodal, že chápe, že ČT a Nora Fridrichová bankovní půjčky nepotřebují, protože dostanou dost a dost od občanů ČR, „aby si měli s čím hrát“. „Milá Noro, alias paní Fridrichová, to je totiž ten rozdíl mezi veřejnoprávníma institucema a soukromýma. A taky ten rozdíl je v tom, že veřejnoprávní instituce dostávají peníze od všech občanů, aby reprezentovaly všechny občany. Aby jim dávaly obsah a informace pro všechny, nejenom pro vás. Já vim, to nemá cenu, to vy stejně nikdy nepochopíte,“ pochyboval o schopnostech moderátorky a šéfky 168 hodin Soukup.

Soukup dále zmínil, že kdyby na to přišlo, mohl by tyto věci financovat ze svého. „Ale když jsou tak výhodný úroky na půjčení a nevýhodný úroky na spoření, tak bych byl úplný jelito, kdybych to dělal,“ vysvětlil Soukup svůj kalkul a dodal: „Kdybych to dělal tak, jak mi radíte, s tím vaším analytickým týmem Český televize, který vede úžasný analytik Kamil Švec, tak bych byl maximálně moderátor 168 hodin, a ne moderátorem 3. největší český televize,“ kopl si Soukup do dalšího ze svých oblíbených cílů. „Takže Noro, skoč si, prosimtě, někam do školy a nauč se základní ekonomický poučky, než to ve jménu té pravdy a lásky začneš používat. Bude to lepší, já ti věřím, třeba pochopíš první lekci,“ doporučil moderátor blahosklonně své kolegyni v oboru.

Anketa

Zvažujete, že budete volit Jaromíra Soukupa?

65%
hlasovalo: 24812 lidí
Podle Soukupa mají v České televizi spoustu peněz, spoustu lidí a spoustu práce. Jedna polovina právního oddělení se prý zabývá tím, že na něj podává trestní oznámení, další tím, že na něj podává žaloby. „A teďkon Kamil Švec, nejbizarnější televizní analytik, se investigativně vrhnul do hospodaření televize Barrandov,“ přeskočil hlas do fistulky Soukupovi, což vysvětlil tak, že to byla imitace dotyčného. Soukup nadhodil řečnickou otázku, zda se vůbec zabývají něčím jiným, a doporučil trojici Švec, Rosí a Fridrichová, aby se zabývali začerněnými smlouvami své televize. „Možná by Nora Fridrichová s Kamilem Švecem a Václavem Moravcem koukali jako vyoraný myši, kdyby věděli, kolik stála ta vánoční pohádka o kouzelníkovi Žitovi, víte,“ nezapomenul zmínit měsíc staré fiasko moderátor. „Nejdřív si udělejte pořádek v tý svý hnusný, zatuchlý instituci a zeptejte se toho pana Dvořáka. Možná by stálo za to, kdybyste si nejdřív zametli před vlastním prahem, než budete někoho poučovat a pomlouvat,“ blížil se ke konci své tirády proti ČT Jaromír Soukup.

Prý se rozhodl udělat malý dobrý skutek. „Tady je poukázka pro Noru Fridrichovou. Jmenuje se to ‚Kurz: finance, ekonomika a controlling‘. A já vám ho teď pošlu do Český televize. Víte, když už nemáte na to, abyste si zaplatili profíky, a máte tam zoufalce jako Kamil Švec a Luboš Rosí, protože máte málo miliard, respektive ty miliardy se stačí utratit za něco jinýho, ale my nevíme za co, protože to začerníte, ale máte se dobře, to já chápu, tak tady máte ode mě, Noro Fridrichová, dárek,“ zakončil majitel TV Barrandov Jaromír Soukup svou reakci na reportáž ČT o svých firmách.

Celý pořad ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…