Spokojený Andrej Babiš: Stali jsme se stabilní součástí politické scény. A pak poslal rázný vzkaz knížeti

11.10.2014 18:06

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš poděkoval na ČT24 voličům za odevzdané hlasy. Ukázalo se prý, že je ANO stabilní součástí politické scény. Podle dosavadních výsledků to vypadá, že za hnutí postoupí do druhého kola zhruba 10 senátorů.

Spokojený Andrej Babiš: Stali jsme se stabilní součástí politické scény. A pak poslal rázný vzkaz knížeti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Já bych chtěl nejdříve poděkovat voličům, že nás podpořili. Pro mě jsou volby pokračováním souboje mezi občanskými hnutími proti tradičním stranám. Pro nás je to stále stejný příběh. Vypadá to celkem dobře, bojujeme na druhém místě za ČSSD. Jsem spokojený. Bojujeme o finále a je to pozitivní,“ prohlásil Babiš. 

Ministr financí přiznal, že je soutěživý typ a chce vyhrávat. Upřesnil, že zisk deseti senátorů není nereálný. Uvidí se prý ve druhém kole.

Schwarzenberg by měl přestat pomlouvat. Dělá maskota svému vůdci Kalouskovi

Babiš se také pustil do TOP 09 a jeho předsedy Karla Schwarzenberga. „Já bych chtěl vyzvat pana Schwarzenberga, aby přestal pomlouvat naše hnutí, že to bylo o penězích. My jsme do voleb dali 21 milionů korun. Je to třetina toho, co avizovala ČSSD. Pan Hudeček se v Praze propagoval za peníze daňových poplatníků,“ upozornil Andrej Babiš.

„Chtěl bych říct panu Schwarzenbergovi, že nejsme strana vůdcovského typu. Jak vznikla TOP 09?“ zeptal se Babiš a dodal: „Vůdce Kalousek vzal půlku lidovců a vytvořil TOP 09. Pan Schwarzenberg mu dělá maskota.“

ODS a TOP 09 mají jediný program. A to je antibabiš

Babiš nevyloučil povolební spolupráci na komunální úrovni s žádným hnutím nebo politickou stranou. Připustil ale, že nebude možné spolupracovat s Tomášem Hudečkem z TOP 09, který už dopředu odmítl s ANO v Praze spolupracovat.

„Celá ODS a TOP 09 nemá žádný program, oni mají jediné, a to je antibabiš,“ míní předseda ANO.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…