Sobotka vyslal před novináře dalšího straníka. Sklenák neskrýval radost

11.10.2014 17:31

Kvůli množství kandidátů a systému křížkování potrvá sčítání výsledků komunálních a senátních voleb zřejmě až do nedělního rána. I tak již od odpoledne panuje v centrálách jednotlivých politických stran napětí. Nejinak tomu je i v ČSSD.

Sobotka vyslal před novináře dalšího straníka. Sklenák neskrýval radost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Roman Sklenák

Po Lubomíru Zaorálkovi byl vyslán před novináře poslanec Roman Sklenák. Připustil, že atmosféra ve vedení není sice nijak nadšená, ale není ani důvod k pesimismu. 

"Zatím je sečteno malé množství hlasů, ale mění se to každých deset minut. Věříme, že již brzy se budou moci odhadnout i celkové výsledky. V každém případě za pozitivní se dá považovat to, že do 2. kola voleb do Senátu se dostane asi 16 našich kandidátů. Poměrně optimisticky se dá nahlížet zatím, jak se zdá, i na výsledky komunálních voleb," uvedl Sklenák před novináři. Ihned po těchto několika větách opět zmizel v suterénních prostorách restaurace Hybernia. Který ze zástupců ČSSD vystoupí před médii a kdy dosud není známo.

Téměř čtvrt milionu kandidátů

Volební místnosti se otevřely v pátek ve dvě hodiny odpoledne, hlasovat mohli včera lidé až do 22 hodin. V sobotu poté od 8 do 14 hodin.

V současné době na výsledky voleb čeká premiér Bohuslav Sobotka spolu s Milanem Štěchem, Lubomírem Zaorálkem, Romanem Sklenákem a dalšími členy ČSSD v již zmíněné restauraci Hybernia.

Letošní volby do obecních zastupitelstev jsou mimořádné především tím, že se o hlasy voličů v nich ucházelo 234 tisíc lidí na kandidátních listinách. V doplňovacích volbách do Senátu voliči vybírali z 242 kandidátů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…