Stop Čechům! Recesisté vytáhli do boje proti rasismu

11.08.2013 20:37

Recesistická skupina Čechy v ČR nechceme! zareagovala na zjitřenou atmosféru ve společnosti, která vrcholí demonstracemi a protiromskými nepokoji, a snaží se nastavit zrcadlo rasistům a použít proti nim jejich zbraně. Češi dělají bordel, vysvětluje zakladatel.

Stop Čechům! Recesisté vytáhli do boje proti rasismu
Foto: Radek Kraus
Popisek: Nepokoje na sídlišti Máj v Českých Budějovicích

"Neonacisté jsou směšná hovada, ale volové bez kroužku jsou děsná pakáž," říká v rozhovoru pro server Lidovky.cz jeden ze zakladatelů iniciativy Čechy v ČR nechceme!, vystupující pod pseudonymem Karel Roztočil.

Cílem skupiny je, aby se Češi začali chovat slušně, pokud chtějí žít mezi slušnými lidmi. V září má proběhnout diskusní panel, jehož výstupem by měl být manifest pro vládu, jak přimět Čechy chovat se civilizovaně.

"K založení hnutí Čechy v ČR nechceme! nás motivovala především naprosto neuvěřitelně odporná společenská atmosféra, která panovala po narození paterčat. Tehdy i ti lidé, které jsme dosud považovali za inteligentní, sdíleli a opakovali rasistické výkřiky různých neonacistických stránek a projevili tak svou pravou podstatu," popisuje okolnosti vzniku Roztočil.

Volové bez kroužku

Po vzoru T. G. Masaryka rozlišují mezi volem a volem bez kroužku, přičemž ten bez kroužku je nebezpečnější. "Neonacisté jsou směšná hovada, ale tito volové bez kroužku jsou děsná pakáž, která je evidentně schopná vás zabít jen proto, že nesplňujete jejich představy," dodává.

Inspiraci pro plnění obsahu internetových stránek prý sbírají recesisté všude kolem. "Stačí se rozhlédnout ráno na ulici a už vidíte, co za bordel Češi dělají a hned máte o čem psát," říká zakladatel iniciativy.

První větší akcí by měl být Pochod proti Čechům, který proběhne 24. srpna. Skupina je financovaná z vlastních zdrojů, její fungování prý ale moc nestojí. "Češi naštvali tolik slušných lidí, že všichni přikládají ruku k dílu bez nároku na honorář, ba se sami nabízejí, že přidají na potřebné výdaje," uzavírá pro Lidovky.cz Karel Roztočil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

10:21 Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

Staří, v ekonomických problémech, nevzdělaní. Takoví jsou dle společného projektu agentury STEM a Če…