Strany, anarchisté i recesisté připravují prvomájové oslavy

01.05.2017 6:18

Některé strany, anarchisté i recesisté dnes pořádají prvomájová shromáždění. Komunisté se sejdou tradičně na pražském Výstavišti, občanští demokraté na Petříně a sociální demokraté na Střeleckém ostrově v Praze, píše ČTK.

Strany, anarchisté i recesisté připravují prvomájové oslavy
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Komunisté v Ostravě oslavili 1. máj

Jejich předseda a premiér Bohuslav Sobotka bude slavit 1. máj na akcích ČSSD v moravských městech, v Brně a ve Vyškově, společně s odboráři.

ANO si pronajalo loď Nepomuk na pražské náplavce. Jeho předseda a vicepremiér Andrej Babiš má být přítomen alespoň na plakátech i v recesistickém pochodu z náměstí Republiky na Staroměstské náměstí. Ten do centra Prahy přichystal spolek Politika a Svědomí spolu se soutěží v pojídání koblih.

Ohlášen je také pochod Bloku proti islamizaci, jehož účastníci půjdou z Letné kolem sídla vlády na náměstí Jana Palacha. Z Palackého náměstí na Střelecký ostrov odpoledne půjdou anarchisté, kteří tam chtějí připomenout historické kořeny Svátku práce. Jejich protivníci z Dělnické strany sociální spravedlnosti si zabrali na stejnou dobu okolí hlavního nádraží, hlavní průvod si ale připravili na brněnské náměstí Svobody.

Loni se oba tábory v Praze střetly. Vzduchem kromě urážek létaly lahve, kelímky, dlažební kostky a kameny. Zraněni byli tři policisté a dva účastníci akcí, jeden muž byl zadržen kvůli napadení policisty.

Svátek práce nebo 1. máj je mezinárodní dělnický svátek, který se v tento den slaví od roku 1890. Připomíná generální stávku amerických dělníků 1. května 1886, kteří bojovali za zkrácení pracovní doby na osm hodin denně, a následné násilné potlačení protestů. První máj je ale připomínán také jako svátek lásky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…