Svině a zrádci, tituluje Jakub Janda KSČM. A je zde vyjádření, které vám možná uniklo

22.04.2018 19:17

Velvyslanectví Ukrajiny v České republice vyjádřilo na sociální síti rozhodný protest v souvislosti s nezákonnou návštěvou Ruskem okupovaného území Autonomní republiky Krym, kterou svou účastí na IV. Jaltském ekonomickém fóru uskutečnili poslanec Evropského parlamentu za KSČM Jaromír Kohlíček a senátor Jaroslav Doubrava. „Jsou to užiteční idioti a zrádci,“ reagoval ředitel nevládní organizace Evropské hodnoty Jakub Janda v příspěvku na svém facebookovém profilu.

Svině a zrádci, tituluje Jakub Janda KSČM. A je zde vyjádření, které vám možná uniklo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

Velvyslanectví Ukrajiny v Praze v prohlášení uvedlo, že jde nikoli o první porušení ukrajinských zákonů, jehož se oba výše uvedení politici svou návštěvou okupovaného území dopustili. Takové jednání českých politiků prý považuje za vědomé a demonstrativní znevážení mezinárodního práva, a z toho důvodu toto jednání bezpodmínečně nezůstane bez reakce. „V souvislosti s tímto připomínáme, že za porušení pravidel, jež platí pro vstup na okupovaná území, ukrajinské zákony stanoví jak přestupkovou, tak trestní odpovědnost.“

Anketa

Zeman jel na sjezd KSČM a nejel na pohřeb kardinála Berana. Jak se k tomu stavíte?

hlasovalo: 11157 lidí

Pobouření prý zvlášť vyvolává skutečnost, že v interview pro ruská média český europoslanec vyzval k porušení platných sankcí týkajících se Krymu a města Sevastopol, které Evropská unie uvalila na poloostrov v reakci na nezákonnou anexi tohoto ukrajinského území Ruskem, a rovněž „rady“ podnikatelům, jak tyto sankce obejít, a v důsledku tak porušit české a evropské právo. „Očekáváme, že příslušné orgány České republiky budou v této souvislosti věnovat pozornost těm českým firmám, v jejichž prospěch takto na Krymu lobbují Jaromír Kohlíček a další čeští politici, kteří okupovaný Krym nezákonně navštívili,“ napsalo Velvyslanectví Ukrajiny v České republice ve svém facebookovém prohlášení.

Závěrem pak vyzvalo také vedení Senátu Parlamentu ČR, aby odsoudilo nezákonné jednání senátora Jaroslava Doubravy odporující oficiální pozici České republiky, jež podporuje územní celistvost Ukrajiny a neuznává ruskou anexi Autonomní republiky Krym a města Sevastopol.

„Pan poslanec KSČ Kohlíček a pan senátor Doubrava jsou užiteční idioti a zrádci,“ reagoval na vyjádření Velvyslanectví Ukrajiny v Praze na svém Facebooku analytik think-tanku Evropské hodnoty Jakub Janda, který se poté do komunistů obul ještě v několika dalších příspěvcích. „Prosím, nazývejte české komunisty KSČ. Více to odpovídá realitě a oni jsou za to vlastně rádi, svině,“ napsal.

V dalším komentáři prohlásil, že je hrdý primitivní a agresivní antikomunista. „Nepřeju soudruhům smrt, jen každému tak deset let na uranu,“ dodal Janda a následně doplnil, že zbývá jediná otázka: Jestli protesty proti komunistickým požadavkům za podporu vlády budou dostatečně silné, nebo to veřejnost prostě tiše přijme. Zdůraznil například i to, že KSČ mimo jiné požaduje, aby se česká armáda přestala účastnit misí na podporu našich spojenců v baltských státech proti ruské hrozbě. „Komunisté dlouhodobě sloužící Moskvě se totiž ze všech sil snaží sabotovat českou a spojeneckou obranyschopnost,“ uzavřel zástupce spolku Evropské hodnoty.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…