Svlečený Milan Kohout předvedl další performanci: Kult zohavené mrtvoly, nazývaný „křesťanství“

07.09.2015 22:19

Dnes již dobře známý umělec Milan Kohout napsal na sociální síti Facebook pár slov o křesťanství. Podle jeho názoru jde o „kult zohavené mrtvoly“, který chce znovu dominovat evropské kultuře, ačkoli trpí rasismem. Současně tentýž kult rázně odmítá pomoci uprchlíkům.

Svlečený Milan Kohout předvedl další performanci: Kult zohavené mrtvoly, nazývaný „křesťanství“
Foto: Archiv MK
Popisek: Performer Milan Kohout (vlevo)

Milan Kohout, jenž na sebe ostrou mluvou upoutal pozornost např. v pořadu Máte slovo Michaely Jílkové, kde vystupoval velmi rázně, obviňoval své oponenty z rasistických postojů a mnohdy je nechtěl nechat ani domluvit.

Pro ostrá slova ale nešel daleko ani dnes. „Milí přátelé, v sobotu jsem se zúčastnil performančního ‚festivalu nahých forem‘ v tovární hale ‚Divus Perla‘... Moje performance byla o ‚kultu zohavené mrtvoly‘, všeobecně známém pod jménem ‚křesťanství‘ a touze jeho následovníků opět převzít do rukou diktát nad celou evropskou kulturou. Tento kult je rovněž známý svojí xenofobií a rasismem a v současné době se projevuje jako kulturní platforma zuřivě odmítající příliv uprchlíků z jiných částí světa,“ napsal Kohout.

V následném komentáři doplnil, že papež František sice vyzval křesťany, aby v každé farnosti pomohli uprchlíkům, ale ve skutečnosti jde prý nejvyššímu představiteli katolické církve jen o to, aby smyl alespoň část hříchů z organizace, kterou vede.

Za pozornost stojí, že se festival uskutečnil s podporou Ministerstva kultury ČR.

Z performace "Kult zohavené mrtvoly" Foto: Facebook Milana Kohouta

Kohout doslova napsal:

Mili pratele,
v sobotu jsem se zucastnil performancniho „festivalu nahych forem“ v tovarni hale „Divus Perla“ kuratorovaneho bajecnou performerkou Lenkou Klodovou.
Moje performance byla o „kultu zohavene mrtvoly“, vseobecne znamem pod jmenem „krestanstvi“ a touze jeho nasledovniku opet prevzit do rukou diktat nad celou evropskou kulturou. Tento kult je rovnez znamy svoji xenofobii a rasismem a v soucasne dobe se projevuje jako kulturni platforma zurive odmitajici priliv uprchliku z jinych casti sveta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…