Tak tohle opatření Cameronovy vlády se voličům líbit nebude. Muslimové však budou jásat

26.01.2016 14:41

Muslimští přistěhovalci žijící ve Velké Británii v polygamním manželství dostávají od státu příspěvky na všechny své manželky. Podle nové sociální reformy už brát britské zákony v potaz polygamní svazky nebudou. Více informací přináší britský deník The Express.

Tak tohle opatření Cameronovy vlády se voličům líbit nebude. Muslimové však budou jásat
Foto: Archiv
Popisek: Libra

Polygamní svazky jsou ve Velké Británii uznávány v případě, že byly uzavřeny v jiné zemi legálním způsobem. Za současné situaci dostává od státu manželský pár 115 liber a další manželky dostávají snížené příspěvky ve výši 40 liber. Po přijetí nových opatření v rámci sociálního systému už brán ohled na polygamní manželství nebude. „To v praxi znamená, že rozvětvená muslimská rodina od státu může obdržet ještě více peněz. O sociální příspěvek v plné výši si nyní totiž budou moci zažádat i další manželky, nezávisle na tom, jestli žijí v polygamním svazku, či nikoli,“ uvádí redaktorka britského listu Caroline Wheelerová.

Celý text v angličtině najdete ZDE.

„Změny v sociálním systému budou postupně probíhat do roku 2021, kdy by měly být stávající sociální benefity v této oblasti zrušeny. Byť se v současné době příliš nepočítá, že by se toto datum podařilo dodržet,“ píše Wheelerová s tím, že počet polygamních manželství ve Velké Británii je odhadován asi na dvacet tisíc. „Předchozí systém, jenž bral v úvahu polygamní manželství, současná vláda ruší. Podle nových pravidel budou o sociální příspěvky žádat další manželky samostatně. Stejně tak nebudou dostávat příspěvky na bydlení, pokud žijí společně pod jednou střechou se svým manželem,“ potvrdila informace mluvčí ministerstva práce a sociálních věcí.

Wheelerová připomíná, že v loňském roce byly zveřejněny informace, podle kterých má mnoho britských muslimů vzhledem k polygamním svazkům i více než dvacet dětí. „Vedle toho se také objevily varovné signály o narůstající diskriminaci na základě pohlaví, které bylo podporováno uplatňováním muslimského práva šaría. Upozorňovala na ně mimo jiné také členka Sněmovny lordů baronka Coxová. Mimo jiné zmiňovala případ třiašedesátiletého muslima, který se rozvedl se svojí o čtyřicet let mladší manželkou. Té dohodl nový sňatek s pákistánským mužem, aby ten mohl získat britské vízum. Ještě před tím zaplatil ženě operaci, v rámci které ji byla znovu obnovena panenská blána,“ cituje Wheelerová baronku Coxovou.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…