To jsou věci: Konvičkovci pořádají sbírku. Pro muslimy

13.07.2015 11:18

Nezisková organizace Islám v ČR nechceme se rozhodla podpořit Kurdy v jejich boji proti Islámskému státu. Vyhlásila proto sbírku pro kurdské děti a další oběti válkou zničeného Kurdistánu. IVČRN o tom informovala na svém facebookovém profilu. Není bez zajímavosti, že IVČRN tak bude pomáhat muslimům, neboť Kurdové jsou v drtivé většině muslimové.

To jsou věci: Konvičkovci pořádají sbírku. Pro muslimy
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Martin Konvička a Jana Volfová na tiskové konferenci k Bloku proti islámu.

Podle IVČRN tvoří Kurdistán hráz pronikání Islámského státu do Evropy. „Muži i ženy statečně bojují proti vrahům z IS. Nikam neutíkají, zůstávají a brání svou zemi. Doma, uprostřed válkou zničených měst a vesnic těžce přežívají děti se svými prarodiči,“ píše se na facebookovém profilu organizace s tím, že na Kurdy svět zapomíná. Místo toho Západ řeší financování a podporu pro ekonomické imigranty a pro ty, kdo se přicházejí do Evropy ukrýt. „Ale co ti, kteří zůstali a bojují?“

Pomozme jim. Podpořme děti a ostatní oběti ve válkou zničeném Kurdistánu. Svět na ně kašle, my nebudeme. Vyhlašujeme svou vlastní válku ignoranci – naplníme kamion pomocí pro kurdské a jezídské děti,“ vyzývá IVČRN a upřesňuje, že do zmíněné sbírky lze přinést například dětské oblečení, oblečení pro dospělé, obuv, hygienické prostředky, dětské pleny, dětské mléko, přesnídávky, deky, polštáře, léky, vozíky pro postižené, lékařské potřeby do nemocnic, atd.

Do postižené oblasti Singal v iráckém Kurdistánu a do Sýrie vyjede kamion s pomocí desátého srpna.

Celé znění příspěvku IVČRN na jeho facebookovém profilu:

Kurdistán tvoří hráz pronikání islámského státu do Evropy. Muži i ženy statečně bojují proti vrahům z IS. Nikam neutíkají, zůstávají a brání svou zemi. Doma, uprostřed válkou zničených měst a vesnic těžce přežívají děti se svými prarodiči.

Svět na ně zapomíná. Západ řeší financování a podporu pro ekonomické imigranty a pro ty kdo se přicházejí do Evropy ukrýt. Ale co ti, kteří zůstali a bojují?

Pomozme jim. Podpořme děti a ostatní oběti ve válkou zničeném Kurdistánu. Svět na ně kašle, my nebudeme. Vyhlašujeme svou vlastní válku ignoranci - naplníme kamion pomocí pro kurdské a jezídské děti. Kdo, když ne my?

INFORMACE: Organizace Roja Sor CZ 1 posílá do postižené oblasti Singal - Kurdistán (Irák) a do Sýrie kamióny s pomocí. Odjezd kamiónu je naplánován na 10.08.2015.

Svoz hmotných darů koordinuje buď přímo sdružení Roja Sor https://www.facebook.com/pages/Roja-Sor-CZ-1/770349573053824, nebo náš Blok proti islámu - Ústecko. Info zde: 775 347 125, prochymail@seznam.cz, https://www.facebook.com/pages/Blok-proti-Islámu-Ústecko

SBÍRAJÍ SE TYTO VĚCI: Dětské oblečení, oblečení pro dospělé, obuv, hygienické prostředky, dětské pleny, dětské mléko, přesnídávky, deky, polštáře, velmi důležité jsou léky, vozíky pro postižené, lékařské potřeby do nemocnic, a spousty dalších věcí.

ADRESY PRO ZÁVOZ A ZASÍLÁNÍ DARŮ:

Iva Procházková, BPI, Prosetická 236, Teplice 415 01

Miroslav Kulhánek, Fr. Malika 736/970, Most

Roja Sor CZ 1, Hudcovská 77, Hudcov 41501,

po dohodě Rudolf Musil, v Praze 6, ulice Matějská 2352/76 parkoviště u Alberta ( https://www.facebook.com/profile.php?id=100009800344935)

Pomoci můžete i FINANČNĚ, jelikož každý transport stojí kolem 5000 EU. Příspěvky můžete zasílat na účet:

Roja Sor CZ 1, z.s. – transparentní účet KB

Č.ú.: 107-9237600267/0100

IBAN- CZ6601000001079237600267

BIC-KOMBCZPPXXX

PŘÍSPĚVKY

https://www.facebook.com/events/842531825842345/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…