Trestní oznámení na Sobotku už prý řeší policie

23.04.2014 15:40

Hnutí Úsvit ve středu odpoledne rozeslalo médiím informaci, že orgány činné v trestním řízení začaly řešit trestní oznámení, které jeho vedoucí představitelé Tomio Okamura a Jaroslav Novák podali na předsedu vlády Bohuslava Sobotku. Jejich žaloba se týkala Sobotkovy role při privatizaci OKD v době, kdy byl ministrem financí.

Trestní oznámení na Sobotku už prý řeší policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Vrchní státní zastupitelství v Praze dopisem informovalo představitele hnutí Úsvit, kteří trestní oznámení sepsali, že příslušný státní zástupce prostudoval jejich podání a rozhodl se jej předat ostravské expozituře protikorupční kriminálky ÚOKFK, která již ve věci, ve které podali trestní oznámení, vede řízení.

Tomio Okamura a Jaroslav Novák sepsali trestní oznámení na premiéra na začátku dubna. „Celá transakce působí tak, že Bohuslav Sobotka, případně rovněž další členové vlády se mohli dohodnout s kupcem, aby prosazoval nejnižší cenu za OKD, neboli co největší ztrátu a škodu pro stát, který zastupoval,“ napsali mimo jiné.

Celé trestní oznámení ZDE

Ministerstvo podle nich v roce 2004 neprověřilo podezřelou privatizaci a později dokonce nepravdivě informovalo Evropskou komisi, která transakci chtěla přezkoumávat. Odpověď dokonce nechala sepsat advokátní kancelář, která při privatizaci zastupovala nabyvatele, společnost Karbon Invest. „Spolumajitel kanceláře Radek Pokorný je dodnes blízký přítel Bohuslava Sobotky a bývá označován za kmotra, který Sobotku řídí,“ sděloval vyšetřovatelům Okamura.

„Kauzou se údajně zabývá či zabývala policie, ta ovšem podle našich informací nikoho, ani Bohuslava Sobotku, neobvinila,“ podivovali se zástupci Úsvitu. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…