Žádní imigranti, více českých dětí! zní od Okamury. A už ví, jak to zařídit

23.04.2014 10:36

Hnutí Úsvit se rozhodlo aktivním způsobem podpořit rozvoj „slušné české“ společnosti. Vyzvalo k založení Státního fondu na podporu rodiny, který by umožnil podporovat právě takové rodiny. Hnutí Úsvit vysvětluje projekt jako součást svého vlastenectví, na němž do značné míry staví svůj program.

Žádní imigranti, více českých dětí! zní od Okamury. A už ví, jak to zařídit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídr hnutí Úsvit Tomio Okamura

Hnutí nejprve připomíná, že jeho výzvy k boji s nelegální imigrací a působením nepřizpůsobivých lidí včetně náboženských fanatiků jsou často zpochybňovány argumentem, že bez těchto imigrantů nebude nikdo pracovat na naše důchody. „Tenhle argument je nejen doslova blbý, ale naprosto scestný,“ píše se k tomu v tiskovém prohlášení.

Máme zde prý 650 tisíc nezaměstnaných, kteří by tyto práce při správném nastavení pravidel mohli vykonávat a ještě by tím vyřešili svou sociální situaci. Kromě toho je prý naprosto šílené se domnívat, že by výpadek pracovní síly u nás dokázali nahradit rumunští Romové nebo emigranti ze severní Afriky. „Při vší úctě, tohle zřejmě bohužel nebudou národy, které by pracovaly na naše důchody,“ píše Úsvit. Ještě šílenější pak prý je úvaha, že čeští politici jsou více ochotni se starat o cizí imigranty než o české rodiny a děti.    

Celé prohlášení k přečtení ZDE.

Proto Úsvit přichází s návrhem, aby vláda systematicky podpořila české rodiny s dětmi. Na rozdíl od všech dosavadních návrhů by se však měla podpora týkat jen takových rodin, „které dávají naději, že děti naučí pracovat, vzdělávat se, neparazitovat a nepáchat trestnou činnost“.

Z fondu by se měla vyplácet jednorázová podpora rodině na druhé a další dítě v případě, že by oba rodiče dlouhodobě pracovali a měli odpracováno nebo odstudováno minimálně deset let a čistý trestní rejstřík - o podobě těchto parametrů je Úsvit připraven jednat. Příspěvek by měl být skutečně významný a motivující, proto by měl začínat na 20 tisících korunách.

Jinou formou podpory by měly být bezúročné půjčky na bydlení, ze kterých by za každé dítě bylo možné odpustit z jistiny 20 tisíc. Je prý k diskusi, zda půjčky neomezit pouze na manželské páry, neboť výzkumy prý ukazují, že lidé v manželství se chovají zodpovědněji než páry nesezdané.

„Podstatou podpory by měla být naprosto přímočará a jednoznačná podpora řádné a úplné české rodiny. Stát by měl rodiče motivovat, aby spolu co nejdéle žili, aby měli co nejvíce dětí, aby pracovali a samozřejmě aby řádně vychovávali děti,“ píše dále Úsvit. Kromě toho by měl stát rodinu s dětmi, stejně jako výchovu k práci a poctivosti cíleně propagovat, a to ve školách, veřejnoprávních médiích, a prostřednictvím různých podpor - třeba i ve filmech či kulturních akcích.

Financování fondu by podle Úsvitu mělo principiálně probíhat částečně z daní, a částečně z jiných rozpočtových příjmů, například z dividend některých státních podniků. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…