Úder Merkelové od Donalda Trumpa

18.07.2016 8:24

Bývalý šéf americké Obranné zpravodajské agentury (DIA) generál Mike Flynn a současný poradce prezidentského kandidáta Donalda Trumpa vyvrací některé mýty, které o republikánském kandidátovi šíří média.

Úder Merkelové od Donalda Trumpa
Foto: repro youtube.com
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

Anketa

Hrozí státní převrat v některé z členských zemí Evropské unie?

90%
10%
hlasovalo: 4932 lidí

Flynn hned v úvodu uvádí na pravou míru tvrzení redaktora Spiegelu, že prý Trump hrozil vystoupením z NATO. „Právě toto je konkrétní případ, kdy byla jeho slova špatně interpretována. Trump určitě nechce opouštět NATO bez toho, aby pečlivě zanalyzoval, kde se současné vztahy nacházejí. Jeho záměrem je ve všech směrech přehodnotit naše současné postavení na mezinárodní scéně a ujistit se, že všechna naše spojenectví a dohody jsou směrodatné pro 21. století,“ konstatuje Flynn.

Důležitým bodem jsou podle Flynna také náklady, které Spojené státy každoročně vynakládají na svoji vojenskou přítomnost po celém světě. Samotný Trump hovořil o tom, že by konkrétně Německo mělo za bezpečnost zajišťovanou americkými vojáky platit větší finanční prostředky. „Trump však nemá nic proti Německu ani NATO. Tady jde prostě jen o zhodnocení situace a zjištění, co všechno nás v 21. století čeká a kdo to zaplatí,“ tvrdí Flynn.

Americký generál se s Trumpem shodne také při hodnocení postojů německé kancléřky a vůbec celé Evropy k migrační krizi. „Pokud se jeho kritikou cítila uražena, tak to se nedá nic dělat. Jde ale především o to, že ona i další evropští vůdci se dopustili mnoha neuvěřitelně špatných rozhodnutí. Proč ti migranti utíkají do Evropy, a ne do nejbližších bezpečných muslimských zemí? Měli bychom je posílat zpět, odkud přišli, a říci arabským vůdcům, že to je také jejich zodpovědnost,“ říká generál.

Celý rozhovor v angličtině najdete ZDE.

Flynn dále vysvětluje údajnou „fascinaci Trumpa Putinem“, jak nazývá postoje Donalda Trumpa k ruskému prezidentu redaktor Spiegelu. „Trump respektuje lidi, kterým jde o jejich zemi. Putin je člověk, kterému na Rusku velmi záleží, a on velmi dobře rozumí historii své země. Nemůžete jen tak říci, já ho nemám rád. Měli byste jej respektovat, protože je to prostě světový lídr,“ vysvětluje Flynn s tím, že je Putin pro Spojené státy v mnoha ohledech spolehlivým partnerem.

Americký generál také obhajuje Trumpův názor, že by Spojené státy neměly vojensky intervenovat po celém světě, jak tak činily za vlády George W. Bushe a Baracka Obamy. „Voliči jsou frustrováni hloupými rozhodnutími, která oba dva prezidenti učinili. V případě Bushe jde o jeho naprosto špatné rozhodnutí vstoupit do Iráku a v případě Obamy jeho rozhodnutí odejít z Iráku a sesadit libyjského vůdce Muammara Kaddáfího. Ohrozilo to naši národní bezpečnost i Evropu. Podívejte se, co se tam teď děje!“

„Šíření demokracie“ po celém světě v podání Spojených států musí podle Flynna skončit. Zároveň však americký generál příliš nesouhlasí se slovy Trumpa namířenými proti muslimům. „Já bych asi volil poněkud odlišný tón, ale stejně jako Trump odmítám politickou korektnost. Kroky vedoucí k zákazu vstupu muslimů do naší země musí probíhat individuálně,“ říká Flynn a Trumpa vzhledem k jeho občas ostřejšímu slovníku přirovnává k boxerovi v ringu, který se učí a zlepšuje s každým dalším úderem.

Jak tvrdí Flynn, Trump umí naslouchat i kritickým názorům a je také sám dostatečně sebekritický. „Jednou mi řekl, že ví o tom, že se musí ještě hodně učit. Má ale velmi dobré instinkty a dokáže čelit výzvám. Bude rozhodně lepším prezidentem než všichni bývalí guvernéři, kteří v politice strávili celý svůj život. Aktuálně vede v mnoha průzkumech a všechno další se může naučit, až bude sedět v Bílém domě. Jak už jsem řekl, Trump je prostě bojovník, který boří zažité pořádky. Právě tohle Američané milují,“ míní Flynn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…