Uprchlíci jsou za humny. Prezidente Zemane, vydejte rozkaz! vyzývá...

25.08.2015 11:24

Podle policejního a vojenského veterána a šéfa hnutí Úsvit – Národní koalice Miroslava Lidinského je bezpečnostní situace kvůli uprchlíkům natolik vyhrocená, že si žádá vojenskou reakci. Prostřednictvím svého blogu tak Lidinský vyzývá prezidenta Zemana, aby jako vrchní velitel vojenských sil neváhal a začal vydávat příkazy k naší ochraně.

Uprchlíci jsou za humny. Prezidente Zemane, vydejte rozkaz! vyzývá...
Foto: red
Popisek: Miroslav Lidinský, předseda hnutí Úsvit - Národní koalice

Prezident Zeman by dle Lidinského měl jakožto vrchní velitel ozbrojených sil vydat neprodleně rozkaz náčelníkovi generálního štábu Armády ČR Josefu Bečvářovi k „přípravě na společné cvičení se složkami Policie ČR“ na státní hranici.

Šéf politického hnutí argumentuje nebezpečnou situací s uprchlíky na východ od našich hranic. „Znepokojily mě zprávy, že makedonská policie nezadržela ani pomocí omračujících granátů a pořádkových jednotek několik tisíc uprchlíků z blízkého východu, převážně pak Syřanů, Afghánců a Pákistánců mířících do Schengenu. Pokud jim cesta půjde podle plánu, tak zanedlouho dorazí na naše hranice. Ostatně podle posledních zpráv začala makedonská policie neřízeně propouštět běžence do Srbska. Odtud je na maďarské hranice méně než půlden autem,“ píše Lidinský na svém blogu na serveru iDNES.cz.

Když k tomu připočteme informace policejního prezidenta o tom, že policisté zadrží na našem území přibližně sto imigrantů denně, dochází Lidinský k závěru, že bezpečnostní situace už je vyhrocená natolik, aby si vyžádala vojenskou podporu. „V brzké době ani neočekávám bezpečnostní zlepšení, neboť v zájmu transitních států není běžence, které se už dostali na jejich území, zadržovat, ale pouštět je dál. Žádná vláda nechce u sebe stanové tábory jako v Calais, na řeckých ostrovech nebo na Maltě. Pokud země Evropské unie nedokáží zabezpečit své vnější hranice, je na čase, postarat se v první fázi sami o sebe,“ říká Lidinský.

Celý komentář ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…