Útok radikálního islamisty zažila už i Bosna

19.11.2015 6:29

Útočník, který ve středu zastřelil dva bosenské vojáky a několik dalších osob zranil, spáchal sebevraždu poté, co policisté obklíčili jeho dům na předměstí Sarajeva. Informovala o tom agentura Reuters. Střelec identifikovaný jako Enes Omeragić na vojáky zaútočil automatickou puškou v sázkové kanceláři nedaleko kasáren na sarajevském předměstí Rajlovac.

Útok radikálního islamisty zažila už i  Bosna
Foto: vbsm.com
Popisek: Pietní místo po terorismu v Paříži

Když z místa činu utíkal, vystřelil rovněž na autobus, kde zranil dalšího vojáka. Řidiče a dva cestující pak poranilo rozbité sklo, uvedl policejní mluvčí. "Rána vypálená na člena ozbrojených složek je ranou vypálenou proti Bosně a Hercegovině," uvedl ministr vnitra Denis Zvizdić po mimořádném zasedání vlády. "Posílíme bezpečnostní opatření, abychom podobným incidentům v budoucnosti zabránili," dodal s tím, že motiv útoku není známý. Úřady odmítly spekulovat nad tím, zda šlo o teroristický čin, dokud nebude uzavřeno vyšetřování.

Nedlouho po střelbě policisté obklíčili nedaleký dům, ve kterém se podezřelý nacházel. Uslyšeli výbuch a následně nalezli jeho tělo. Jeho sousedi uvedli, že se Omeragić nedávno stal stoupencem radikálního salafismu.

Podle nejmenovaného svědka útočník vešel do sázkové kanceláře, oddělil dva vojáky od ostatních přítomných a zastřelil je. Na hlavě měl prý pásek s arabskými písmeny.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…