Už mě s tím nes... Expředseda Pirátů spustil kanonádu kvůli uprchlíkům

18.08.2015 20:57

Někdejší šéf Pirátské strany Ivan Bartoš varuje před projevováním nenávisti vůči uprchlíkům. „Když teď tady stojí šibenice, nemůžeme se v budoucnu divit, že tady budou na oplátku bouchat bomby. Protože tohle není cesta vedoucí k vzájemnému pochopení a řešení,“ zveřejnil Bartoš na svém facebookovém profilu.

Už mě s tím nes... Expředseda Pirátů spustil kanonádu kvůli uprchlíkům
Foto: Archiv Ivana Bartoše
Popisek: Ivan Bartoš

„Já jsem pro globální svět bez hranic, kde lidé různých národností, vyznání, sexuální orientace či společenského statusu budou mít co nejpodobnější šance na důstojný život a budou hledat maximální možnou míru vzájemné kooperace a spolupráce v rámci záchrany planety a budou klást barikády do cesty vzájemného vyvražďování se pod libovolnou záminkou. Kde se budou kultury od sebe učit a navzájem se obohacovat. Kde budu moci neustále vybírat mezi diverzifikovanou nabídkou statků, kultury, zábavy, informací a nikdo mě nebude odsuzovat pro jinakost či osobitost,“ vyznal se Bartoš.

Podle něj musí být základem společnosti humanismus, víra v člověka, touha po spravedlivé společnosti a míru. Bartoš varuje, že cokoliv vede k opaku, je od začátku špatně a stokrát se nám to vymstí. „Když teď tady stojí šibenice, nemůžeme se v budoucnu divit, že tady budou na oplátku bouchat bomby. Protože tohle není cesta vedoucí k vzájemnému pochopení a řešení. Si, kurňa, poslechněte klidně papeže, když se tady najednou všichni začali ohánět křesťanskými tradicemi, neboť říká to samý,“ míní Bartoš s tím, že jiná společnost si dle něj stejně nezaslouží, aby přežila.

V následné diskuzi, která se strhla pod jeho příspěvkem, někdejší šéf Pirátů rozvinul svoji tezi o tom, proč jsou šibenice špatně. „Co vytváří podhoubí terorismu a dává různým náboženským vůdcům náboje pro verbování atentátníků? Společenská nenávist. Takže sem přijdou muslimové, a to se prostě stane. Do země, která je apriori bude nesnášet. První vlna bude ještě vděčná, protože lepší bejt někde, kde ti nadávaj, než někde, kde tě vražděj. Nová generace už zkušenost s prvním mít nebude, takže začnou vyšilovat a bude to tu bouchat... a toho se teda bojím. A budou moct za to ty lidi, který mně teď tvrděj, že nevidim dopředu, ale voni jo,“ vysvětlil Bartoš.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Plné znění Bartošova komentáře na Facebooku:

Jako fakt už mě s tím nes... Mně fakt lidi, co nechápou základní lidský hodnoty, ani nezajímaj ani mi nestojí za to je nějak přesvědčovat. Buď si to neuvědomujou, nebo nevědí, co píšou...akorát mi to píšou na FB a čekaj, že se něco změní, nebo? Nebo řeknu, "a jo vlastně". Za sebe. Si to možná nechám vytetovat nebo nevim Emotikona smile "No tak vidíte. Co je zase to Vaše špatný multikulti? Já jsem pro globální svět bez hranic, kde lidé různých národností, vyznání, sexuální orientace či společenského statusu budou mít co nejpodobnější šance na důstojný život a budou hledat maximální možnou míru vzájemné kooperace a spolupráce v rámci záchrany planety a budou klást barikády do cesty vzájemného vyvražďování se pod libovolnou záminkou. Kde se budou kultury od sebe učit a navzájem se obohacovat. Kde budu moc neustále vybírat mezi diverzifikovanou nabídkou statků, kultury, zábavy, informací a nikdo mě nebude odsuzovat pro jinakost či osobitost. Zde samozřejmě nehovořím o nějaké subjektivní rovině. Ať si mě ve finále odsuzuje, kdo chce, ale nebudu terčem jakékoliv šikany či teroru a očekávám, že tuto cestu mají razit naši volení zástupci, nikoliv volit cestu separace, omezování svobod, izolace, diskriminace apod. Zároveň zajištění mých práv nesmí být na úkor potlačení stejných práv mých globálních spoluobčanů. Cokoliv jinýho je pro mě nepřijatelný a argumentace pro jakýkoliv jiný přístup, není dle mého názoru hnána ničím jiným než a) skrytými zájmy ekonomickými b) subordinací libovolného typu, která není transparentní a nebo c) strachem. Jsem normální multikulti Pirát. S naivitou to nemá nic společnýho. Základem je a musí být humanismus, víra v člověka, touha po spravedlivé společnosti a míru. Cokoliv vede k opaku, je od začátku špatně a 100 krát se nám to vymstí. A proto např. říkám. Když teď tady stojí šibenice, nemůžeme se v budoucnu divit, že tady budou na oplátku bouchat bomby. Protože tohle není cesta vedoucí k vzájemnýmu pochopení a řešení. Si kurňa poslechněte klidně Papeže, když se tady najednou všichni začali ohánět křesťanskými tradicemi, neboť říká to samý." BTW. Jiná společnost si podle mě stejně nezaslouží, aby přežila...když už jsme u toho...ale to jen tak bokem Emotikona smile Sharing is caring. Age of Aquarius. A pls, už mi ohledně týhle věci nepiště. To je prostě ložený! 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…