V ČSSD startují ostré přípravy na volby. Podle nových pravidel

12.12.2015 6:00

Předsednictvo ČSSD se na dnešním jednání bude zabývat přípravami na volby a diskutovat o programu. Sociální demokraté budou schvalovat první nominace kandidátů pro senátní volby v příštím roce, budou hovořit i o tématech pro příští volby do Poslanecké sněmovny. Po jednání předsednictva bude následovat Ústřední výkonný výbor, kde bude pokračovat diskuse o programu a kandidátech do voleb.

V ČSSD startují ostré přípravy na volby. Podle nových pravidel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek a Bohuslav Sobotka

"Hlavním bodem na programu předsednictva je schválení kandidátů pro senátní volby, tam, kde už proběhly nominace," řekl ČTK člen předsednictva a předseda poslaneckého klubu ČSSD Roman Sklenák. Dodal, že konečný hlas budou mít všichni členové sociální demokracie. "V souladu s našimi novými pravidly budou rozhodovat v korespondenčním hlasování nebo přímo," uvedl.

V plánu je také zahájit širší vnitrostranickou diskusi o programových tématech příštích parlamentních voleb. "Chceme nastolit určité okruhy, o kterých by bylo vhodné diskutovat. Zahájí se tím formování programu," řekl Sklenák.

Na následném jednání Ústředního výkonného výboru by podle Sklenáka měla navázat debata o programu pro blížící se senátní a krajské volby. Dodal, že nominace na krajské kandidátky v jednotlivých regionech ještě pokračují, jasno by mělo být začátkem příštího roku. Podotkl, že stejně jako u senátorů budou o konečné podobě kandidátek hlasovat všichni členové strany.

Na programu jsou také některé tradiční body, například zpráva o hospodaření, zpráva vedoucího delegace ČSSD v Evropském parlamentu nebo informace z Asociace krajů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …