V Liberci zatkli někdejší talent místní ODS. Podojil prý dotaci na kostel

03.04.2014 15:21

V souvislosti s razií protikorupční policie v liberecké pobočce Regionálního operačního programu Severovýchod byl zatčen liberecký podnikatel a bývalý politik ODS Jiří Zeronik. Informoval o tom server iDnes.cz ve své mutaci pro Liberecký kraj, odvolává se přitom na informace tří na sobě nezávislých zdrojů.

V Liberci zatkli někdejší talent místní ODS. Podojil prý dotaci na kostel
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Podle serveru je Zeronik spojený s rekonstrukcí ruiny kostela Máří Magdalény v Liberci, na tento projekt měla jít evropská dotace ve výši desítek milionů korun.

Druhým evropským projektem, s nímž podle serveru mohla souviset policejní akce v libereckém sídle ROP, je oddychová zóna Liberec - Perštýn s předběžnou cenou bezmála třicet milionů korun.

Za oběma projekty podle serveru stojí obecně prospěšná společnost Geotermální energie pro občany (GEPO). Její ředitel Petr Jirkův ale redaktorům serveru od středy nebral mobil.

Kauza může v kraji zastavit proplácení evropských projektů

„Zeronik projekt opravy kostela rozjížděl. Pak ho však pražský soud potrestal za uplácení Šimona Stejkozy, asistenta poslance Michala Babáka, kvůli vzniku soukromé vysoké školy v Liberci, a Zeronik odešel do pozadí,“ uvedl server s tím, že GEPO v rekonstrukci kostela pokračovala a rozjela také projekt na volnočasovou zónu Liberec - Perštýn.

Server upozorňuje, že pokud policisté na základě úterní razie skutečně objeví nezákonné praktiky, může to na mnoho měsíců zastavit proplácení evropských projektů v celém kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …