V Polsku to vře. Na podporu vlády demonstrovalo 45 tisíc lidí

13.12.2015 18:04

Dnešního pochodu na podporu polské konzervativní vládní strany Právo a spravedlnost (PiS) se ve Varšavě zúčastnilo podle odhadů policie až 45.000 lidí. Informovala o tom televizní stanice TVN24. Ta uvedla, že manifestace se uskutečnila bez jakýchkoli incidentů.

V Polsku to vře. Na podporu vlády demonstrovalo 45 tisíc lidí
Foto: Archiv
Popisek: Polsko

Akce s názvem Pochod svobody a spravedlnosti se v polské metropoli uskutečnil den poté, co zde v sobotu několik tisícovek Poláků demonstrovalo proti krokům vládnoucí strany, které jsou podle nich protidemokratické.

Dnešní pochod vedl předseda PiS a bývalý premiér Jaroslaw Kaczyński. Účastníci manifestace nesli polské vlajky a zpívali vlastenecké písně.

Strana PiS získala v říjnových volbách většinu v novém parlamentu, takže poprvé od pádu komunismu mohla vytvořit jednobarevnou vládu. Vzápětí se PiS a prezident Andrzej Duda pokusili dosadit do ústavního soudu nové členy s názory blízkými Kaczyńskému. Proti tomu vystoupila jak opozice, tak ústavní soud.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…