V Praze se bude diskutovat o jaderném odzbrojení

14.10.2015 6:04

V Praze dnes začíná konference o jaderném odzbrojení nazvaná Pražská agenda 2015. Již pátý ročník konference společně pořádá ministerstvo zahraničních věcí a Ústav mezinárodních vztahů. Do pátku na ní budou akademici a další odborníci diskutovat o tématech, jako je jaderné zastrašování, odzbrojování od přijetí Smlouvy o nešíření jaderných zbraní (NPT; z roku 1970) a vznik nových jaderných mocností.

V Praze se bude diskutovat o jaderném odzbrojení
Foto: pixabay.com
Popisek: Test jaderné zbraně - ilustrační foto

Konference se zúčastní řada univerzitních profesorů a odborníků na atomovou problematiku z Evropy i USA. Přijede například zvláštní zástupce z úřadu prezidenta USA pro nešíření jaderných zbraní Adam Scheinman, zástupce generálního tajemníka a úřadující vysoký zástupce pro odzbrojení při OSN Kim Won-so nebo šéf střediska NATO pro nešíření zbraní hromadného ničení Wolfgang Rudischhauser.

Poprvé se konference Pražská agenda konala na jaře roku 2011, kdy byla uspořádána u příležitosti prvního výročí podpisu smlouvy START o omezení jaderných arzenálů prezidenty USA a Ruska Barackem Obamou a Dmitrijem Medveděvem v Praze a dvouletého výročí pražského protijaderného proslovu amerického prezidenta Baracka Obamy.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

11:29 Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

Ruské jednotky zaútočily v noci na pátek na pohraniční město Vovčansk, vzdálené od Charkova necelých…