VIDEO Chcete, aby nás mlátili! Německý parlament se otřásal, když vystoupila poslankyně AfD

14.12.2017 11:45

Pozdvižení vyvolalo v Bundestagu vystoupení přední členky Alternativy pro Německo (AfD) Beatrix von Storchové, která ostře kritizovala kampaň vedenou proti její straně a členy SPD, Levice a Zelených označila za levicové extremisty.

VIDEO Chcete, aby nás mlátili! Německý parlament se otřásal, když vystoupila poslankyně AfD
Foto: Václav Fiala
Popisek: Autobus AfD

AfD je od počátku svého vzniku v roce 2013 terčem nátlakových aktivit ze strany levicových uskupení, byť ve svých počátcích se stavěla pouze proti přijetí euro a kritizovala Evropskou unii jako takovou. S příchodem migrační krize se protestní strana začala vyjadřovat také proti liberální přistěhovalecké politice. Pro své osobité názory jsou členové i příznivci strany vytěsňování z veřejného prostoru a označováni za extremisty a populisty.

Na nesmlouvavých postojích mediálního i politického mainstreamu nic nezměnily ani četné úspěchy AfD, která je již součástí lokálních parlamentů prakticky ve všech spolkových zemích a před několika týdny vstoupila po parlamentních volbách i do Bundestagu, kde se navíc stala třetí nejsilnější politickou silou v zemi. Proti AfD je vedena dlouhé měsíce otevřená kampaň neziskovkých organizací a levicových aktivistů.

Právě proti té aktuální s názvem „Aufstehen gegen Rassismus!“ (Postavme se proti rasismu – pozn. redakce) včera v Bundestagu ostře protestovala asi nejviditelnější tvář AfD Beatrix von Storchová, která mimo jiné také zasedá v Evropském parlamentu. „Všichni, kdo jste pod tuto kampaň připojili své podpisy, tak fakticky podporujete útoky proti členům naší strany,“ rozčilovala se von Storchová s tím, že levicoví poslanci jsou extremisté.

Kampaň podpořila celá řada politiků a mimo jiné také ministryně pro rodinné záležitosti z SPD Katarina Barleyová, šéf klubu Levice Dietmar Bartsch či Katrin Göring-Eckardt ze Zelených. „AfD se stala vážnou hrozbou pro ty, kteří mají jiný pohled na svět. My to chceme zastavit,“ uvádějí tvůrci kampaně na svém webu, kde si mohou zájemci zakoupit celou řadu „suvenýrů“ s nápisem „AfD? Pravicovou nenávist je nutné zlikvidovat“.

Právě jeden z těchto předmětů přinesla von Storchová s sebou k řečnickému pultíku. Její obviňování z podpory násilí proti AfD však vzbudila u levicových poslanců pouze salvy smíchu a nepochopení. Akčoli levicový extremismus představuje i podle zpravodajské služby značný problém a zejména Antifa se často uchyluje k násilí vůči státu i ideovým odpůrcům, současný politický mainstream v Německu považuje za největší problém právě AfD.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…