VIDEO Drsný Andrej Babiš by se s uprchlíky nemazal. Navrhl toto řešení

25.08.2015 13:11

EU by měla uzavřít schengenský prostor, myslí si ministr financí Andrej Babiš (ANO). Pokud ale Evropská komise nepodnikne konkrétní kroky, například pokud nezřídí uprchlické tábory v Turecku nebo v Tunisku, kde bude probíhat selekce uprchlíků, tak se podle něj uprchlickou vlnu nepodaří zvládnout. Babiš to uvedl v nahrávce, která je zveřejněna na serveru youtube.com. Podle Babišova názoru by se do řešení uprchlické krize mělo zapojit i NATO.

VIDEO Drsný Andrej Babiš by se s uprchlíky nemazal. Navrhl toto řešení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

„Evropská unie musí udělat nějakou akci a měla by uzavřít schengenský prostor,“ řekl Babiš v úvodu nahrávky. A vysvětlil, že si ozřejmil, které země jsou členy schengenského prostoru. „Já jsem v rámci přípravy na konferenci si dal nějakou hodinu zeměpisu, takže tady vidíte schnengenský prostor, Řecko je osamocené. Vlastně jsem si neuvědomoval, že schengenská hranice je defakto Maďarsko, tady je Slovensko, Itálie,“ ukazuje Babiš na mapu, na které jsou země schengenského prostoru vybarveny zeleně, země EU mimo Schengen světle zeleně a zbylé země jsou bílé.

„Toto je naše hranice, každý stát by si měl chránit své hranice,“ podotýká.

Svěřuje se s tím, že „vedl debatu i o NATO“. „Když se podíváte, tak tady ten obrovský modrý flek je Turecko,“ ukazuje Babiš na jinou mapu, na níž jsou země NATO vyznačeny modře, ostatní pak bíle.

„Turecko je člen NATO, proč není NATO zapojeno do řešení toho problému?“ ptá se ministr financí.

Nakonec dává průchod svým obavám: „Pokud Evropská komise nebude akční a bude byrokratická, něco neudělá konkrétního, uzavřením prostoru, zřízením uprchlických táborů v Turecku, v Tunise, selekcí běženců, tak mám obavy, že to nezvládne,“ dodal Andrej Babiš závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…