VIDEO Drsný projev Viktora Orbána. V pražské kavárně by nadskakovaly hrnečky

11.11.2015 11:42

Maďarský premiér před několika dny vystoupil s projevem, ve kterém se kriticky vyjadřuje na adresu orgánů Evropské unie. Konstatuje dále, že politici by měli více naslouchat hlasu evropského obyvatelstva. Příliv muslimských migrantů považuje za největší ohrožení současné Evropy.

VIDEO Drsný projev Viktora Orbána. V pražské kavárně by nadskakovaly hrnečky
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

„To, čemu nyní čelíme, je úsilí levice naprosto marginalizovat národní státy na evropském kontinentu. Cílem tohoto projektu je eliminovat křesťanství, hodnoty a odpovědnost, které z něho vycházejí. To je bohužel smutná pravda. Musím konstatovat, že je to zrada. Evropa byla zrazena! A pokud se těmto zničujícím snahám nepostavíme čelem, naši Evropu navždy ztratíme. Lék na tuto nemoc je stejný, jaký se používal i v minulosti. Musíme si otevřeně položit spoustu klíčových otázek souvisejících s demokracií. Na úvod se můžeme zeptat, kdo pověřil evropské politické špičky nejenom k souhlasu, ale rovnou k přemístění stovek tisíc lidí pocházejících z diametrálně odlišných kultur na evropský kontinent? Jak je možné, že se čím dál tím méně hovoří o evropské kulturní identitě?“ poukazoval Orbán.


Podle jeho názoru, „proti této zradě a konspiraci se můžeme úspěšně postavit jedině tak, že se vrátíme zpět k demokracii a lidem. Musíme dát obyvatelům Evropy jasně najevo, že jim nasloucháme. Lidé musí dostat prostor, aby mohli říci, že se současným stavem věcí nesouhlasí a mají na něj odlišný názor. V demokracii přece mají právo říci ano nebo ne na to, co se právě nyní v Evropě děje. Jedna z velkých osobností nedávné historie, Robert Schuman, kdysi řekl, že Evropa buď bude křesťanská, nebo přestane existovat. Naprosto s ním souhlasím,“ uzavřel maďarský premiér.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…