VIDEO Naše peníze může dostat Erdogan, ohromil Michal Hašek

21.04.2016 9:41

Jihomoravský hejtman a předseda Asociace krajů Michal Hašek ve vysílání televize Nova kritizoval ministry dopravy a životního prostředí za to, že se jim nepodařilo v Bruselu vyjednat výjimku, která by umožnila financovat důležité dopravní stavby z evropských fondů.

VIDEO Naše peníze může dostat Erdogan, ohromil Michal Hašek
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Jihomoravský hejtman Michal Hašek

Podle Haška se takovou výjimku na rozdíl od ČR podařilo vyjednat Slovensku a dalším středoevropským zemím. „Konkrétně třeba tady v Brně to znamená, že se o několik let odloží připravovaný projekt pokračování velkého městského okruhu,“ uvedl s tím, že v každém kraji by se daly najít podobné klíčové stavby, na které to bude mít dopad.

„Považuji to za neschopnost ministrů dopravy a životního prostředí. I když jejich hnutí má motto, že nekecají a makají, tak v tomto případě toho moc neodpracovali,“ rýpl si Hašek do hnutí ANO. Právě jeho ministři nyní řídí jak ministerstvo dopravy, tak ministerstvo životního prostředí.

Nyní by se vláda měla pokusit zachránit alespoň nějaké stavby. „Povedlo se to Slovákům, povedlo se to dalším státům. Nevím, proč by se to nemělo podařit ČR,“ zdůraznil hejtman.

Protože jsou v ohrožení projekty za stovky miliard z fondů EU, kraje nabídnou vládě pomocnou ruku a nabídnou, jak čerpat tyto prostředky. „Já si nepřeji, abychom museli jediné euro vracet do Bruselu. A aby místo českých silnic je dostal například turecký prezident Erdogan,“ dodal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…