VIDEO To musel Babiš čumět: Vlezli mu před úřad. A nadávali. Třeba žena, které jste dali pěknou „čočku“

09.04.2020 11:36

Již jsme vám nabídli videa bývalé reportérky TV Nova Jany Peterkové. Nyní se žena, na kterou se snesl příval nadávek za její videa, opět pustila do svého bývalého řemesla a natočila reportáž o dvou lidech, kteří přišli před Úřad vlády zapálit svíčku za zemřelou sestru z Thomayerovy nemocnice. A také vládě vynadat. A Peterková se pak na videu rozjela, jak jsou okolnosti „neuvěřitelné“.

VIDEO To musel Babiš čumět: Vlezli mu před úřad. A nadávali. Třeba žena, které jste dali pěknou „čočku“
Foto: Repro Youtube
Popisek: Protest a pietní akt před Úřadem vlády ČR

Peterková se vrátila ke svému řemeslu a natočila reportáž o dvoučlenném protestu před úřadem vlády, který se odehrál ve středu. Ten se týkal smrti sestry z Thomayerovy nemocnice. Žena a muž do megafonu varovali vládu, že jejich „výkřik do tmy“ nebude ojedinělý. Dle producenta videa Jiřího Horvátha se jednalo o Ivanu Kudry, pracovnici v sociálních službách, a podnikatele Davida Šteffela. „Vzhledem k nouzovému stavu, kdy není možné shlukovat se na veřejnosti, museli přijít ve dvou a stanovisko přečíst za ostatní.

Anketa

Chcete, aby byl Andrej Babiš předsedou vlády i po volbách v roce 2021?

85%
15%
hlasovalo: 34312 lidí

„Ministr Vojtěch se chlubil na Twitteru rouškami. Roušky pro mě a mé kolegyně zajistili dobří lidé, kteří seděli celé dny u šicích strojů, a ty roušky nám zdarma poslali. Já osobně jsem od vás dostala jednu. Na směnu jich potřebuju šest. K tomu potřebuju nespočet jednorázových rukavic, které nejsou, k tomu potřebuji dezinfekci, která není,“ prohlásila žena z protestujícího páru a následně zapálili za zemřelou sestru svíčku.

„Která ve 48 letech zemřela na infarkt myokardu, podle mnohých specialistů v důsledku stresu. Zdravotní sestřičce bylo 48 let, pracovala na 100 % a zdraví pacientů pro ni bylo naprosto zásadní. Co se vlastně těsně před její smrtí odehrálo? Byla obviněna, že roznáší infekci covid-19. To ale podle jejích kolegyň nebyla pravda. Jeden plášť, brýle a ústenka na dvanáctihodinovou směnu nestačí, říkaly zdravotní sestry. Přestože vláda nezajistila zdravotníkům dostatek ochranných pomůcek, byla poté sestra obviněna ministrem zdravotnictví z nezodpovědného chování. Tři dny nato doma sama v bytě zemřela,“ uvedla Peterková v reportáži za tklivé melodie z filmu Tenkrát na Západě.

„Tu sestřičku jste tak nechutně vláčeli médii,“ stěžovala si Kudry směrem k úřadu vlády. A dodala, že doufá, že dotyčným se z toho udělá špatně. Šteffel pak Peterkové potvrdil, že jde o nedostatek zdravotnického materiálu a o to, aby se přestalo politikařit a odborníci definovali, jak dlouho budou držet republiku v klinči.

„Je naprosto neuvěřitelné, že jde o vůbec první pietní akt, který se ode dne tragické smrti sestřičky Thomayerovy nemocnice konal. Je také naprosto neuvěřitelné, že žádnou tryznu ani pietní akt neuspořádali její kolegyně, kolegové a vedení nemocnice. Co je ještě víc neuvěřitelné je to, že tento happening a tryzna před Úřadem vlády, která se konala v době zasedání vlády, nenatáčela jediná televize. A nevysílalo ho jediné tištěné ani internetové médium. Stále ještě věříte tomu, že v České republice není cenzura? Že televize jsou tady jenom k účelovému šíření strachu a paniky? Na to si můžete odpovědět sami,“ burcovala na závěr reportérka výčtem „neuvěřitelného“.

Peterková proslula hlavně svými předchozími videi, ve kterých protestovala proti uzavírce škol. „Lidi, já vám chci prostě říct, že nedovolím, aby moje děti nechodily do školy! Ani Hitler za války nezavřel školu! Dokonce ani když bombardovali Británii, dokonce když padaly bomby, děti chodily do školy. Nikdo tam nezavřel školu,“ prohlásila. „Přece jim nezkurvíme život na dalších jejich čtyřicet let, co mají před sebou, kvůli tomu, že nějakej senior nebo astmatik by mohl umřít,“ zaznělo také na videu. Pozornost upoutalo hlavně její prohlášení: „Teď půjdu na Bulovku a budu tam olizovat kliky, zdi nebo budu chodit tou čekárnou tam a zpátky, dokud to nechytnu.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…