Ve Stockholmu vjel nákladní vůz do lidí. Na místě jsou mrtví

07.04.2017 15:52

Agentura Reuters přináší hrozivé zprávy o nebezpečné události v hlavním městě Švédska Stockholmu. Nákladní vůz tam najel do občanů. Na místě jsou mrtví lidé a velké množství zraněných. Švédský premiér informoval, že země byla napadena a jedná se o teroristický útok.

Ve Stockholmu vjel nákladní vůz do lidí. Na místě jsou mrtví
Foto: wikipedia
Popisek: Švédská vlajka.

Do Švédska vstoupil strach. Ve Stockholmu v Královské ulici vjel do lidí spěchajících hlavním městem Švédska nákladní vůz. Podle prvotních informací by měli být na místě tři mrtví lidé. Osm dalších osob je zraněno. Bližší informace k situaci podle zahraničních médií zatím chybí.

  • Celou zprávu naleznete ZDE

Modrý nákladní vůz usmrtil nejméně dva lidi a následně narazil do obchodního domu. Centrum švédského hlavního města je uzavřeno. Na místě je policie i speciální protiteroristická jednotka. Je uzavřeno také metro.


Záběr z místa útoku. Nákladní automobil narazil do obchodního centra.

Uzavřen je i švédský parlament.

Zahraniční média informovala, že nákladní vůz, který byl použit k útoku, byl odcizen. Patří pivovaru Spendrups a pachatel ukradl vozidlo během nakládky, když byl řidič mimo kabinu.

Podle švédského premiéra Kjella Stefana Löfvena byla již jedna osoba podezřelá z útoku zadržena.

Švédský server Expressen.píše, že policie prohledala nákladní vozidlo a nenašla v něm žádné výbušniny, ačkoli se spekulovalo o tom, že v nákladním voze, který byl použit k útoku, byly možná i výbušniny. Nemocnice ve Stockholmu přesto zvýšily stupeň připravenosti a chystají se přijmout případné další pacienty.

Podle serveru Expressen byly zatčeny nakonec dokonce dvě osoby údajně spojené s útokem, ale stále jde o spekulace. Po páté hodině odpoledne policie přiznala, že pachatele nechytila. Uveřejnila fotografii možného útočníka a pátrá po něm.

 

 

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg je zděšen tím, co se ve Stockholmu stalo. „Zprávy ze Stockholmu jsou strašné, vyjadřuji nejhlubší soustrast všem postiženým a pozůstalým. NATO stojí na straně truchlících Švédů,“ napsal šéf Aliance na sociální síti twitter.

Ve stejném duchu se vyjádřil také předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker, když zdůraznil, že celá EU stojí za Švédskem. Útok na jednoho člena Unie je podle Junckera útokem na celou EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

13:31 Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

Sociální situace je v Německu čím dál více napjatější. Protesty se začínají objevovat už i v malých …