Více policistů, panuje programová shoda

04.10.2013 21:27

Po předčadčasných sněmovních volbách by měl vzrůst počet policistů v problémových místech, především na Ústecku a Ostravsku. Shodují se na tom programy ODS i ČSSD. Sociální demokracie a hnutí ANO rovněž chtějí posílit kontrolu nad zpravodajskými službami.

Více policistů, panuje programová shoda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Noční policejní hlídka

Vede je k tomu kauza Jany Nečasové-Nagyové. Uvedl to on-line deník Týden na základě stranických programů. Doplnil, že podle ČSSD by měl být počet policistů navýšen zhruba o dva a půl tisíce - ze současných 38,5 tisíce na 41 tisíc. Všeobecná shoda napříč politickými stranami rovněž panuje v uvolnění policistů z kanceláří na pochůzkovou službu. Slibují to strany ODS, ČSSD, TOP 09 i hnutí ANO. „Snížíme byrokratické zatížení policie, nezbytné administrativní a logistické zázemí budou efektivněji zajišťovat civilní pracovníci,“ uvádí program TOP 09.

Sociální demokraté, favoriti nadcházejícího volebního klání, chtějí nalákat uchazeče do policejní uniformy navýšením tarifní složky platu. Rovněž plánují změnit nařízení, podle něhož policisté a hasiči musejí odpracovat až 150 hodin přesčas bez nároku na mzdu. „Institut by se měl využívat jen pro nouzové případy, například když se ztratí dítě a je potřeba, aby policie prohledala les a vytvořila rojnici. Bohužel se to často zneužívá a policistům jsou nařízeny hodiny přes čas i pro běžný provoz,“ popsal stínový ministr vnitra ČSSD Jeroným Tejc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…