Vláda protikorupční policii přidala 69 milionů korun. Na můj návrh, říká Peake

15.05.2013 21:27

Vláda dnes podle informací ČTK posílila rozpočet protikorupční policie pro letošní rok o téměř 69 milionů korun. Podle materiálu, který vládě předložila vicepremiérka Karolína Peake (LIDEM), mají být peníze použity především na odvrácení havarijního stavu zastaralého technického vybavení a vozového parku jednotky.

Vláda protikorupční policii přidala 69 milionů korun. Na můj návrh, říká Peake
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolina Peake

Ve vládních podkladech je stav technického vybavení policejního Útvaru odhalování korupce a závažné finanční kriminality (ÚOKFK) označen jako havarijní. Z celkové částky je tak 39 milionů určeno na obnovu vozového parku, protože je potřeba vyměnit skoro sto aut starších deseti let, a dalších více než devět milionů korun je nutných na nové počítače.

Původní požadavky byly výrazně redukovány

Přibližně 20,5 milionu korun je letos potřeba na personální posílení protikorupční policie, včetně zamýšleného vzniku úřadovny ve Zlíně, uváděl materiál pro vládu. Peníze půjdou z vládní rozpočtové rezervy.

Původní finanční požadavky související s vládní protikorupční strategií podle předkládací zprávy pro vládu přesahovaly 328 milionů korun, nakonec ale byly výrazně redukovány. I v závěrečné verzi ale obsahovaly návrh na posílení rozpočtů ministerstev financí, vnitra, zahraničí, spravedlnosti, pro místní rozvoj a úřadu vlády kvůli boji s korupcí celkem o více než 62 milionů korun v roce 2014. Tímto návrhem se ale vláda bude zabývat až na podzim.

V rozpočtu na příští rok Peake navrhovala v souvislosti s bojem s korupcí posílit nejvíce rozpočet ministerstva spravedlnosti, o 42 milionů korun. Rozpočet úřadu vlády by měl být posílen o 17 milionů, ministerstva financí o 1,8 milionu. Ostatní kapitoly zmiňované v dokumentu měly dostat několik set tisíc korun.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …