Vládu jedné strany nahradila vláda samostatných elit, myslí si Dienstbier

16.11.2012 16:42

Kandidát na prezidenta za ČSSD Jiří Dienstbier komentuje při příležitosti 17. listopadu současné problémy lidí a jejich důvody demonstrovat proti vládě Petra Nečase. Podle něj i po 23 letech od Sametové revoluce existují skupiny privilegovaných, kteří mají lepší podmínky než běžní občané.

Vládu jedné strany nahradila vláda samostatných elit, myslí si Dienstbier
Foto: hns
Popisek: Kandidát na prezidenta Jiří Dienstbier

"Je velmi smutné, že místo abychom 23 let po sametové revoluci společně slavili, velká část občanů této země musí opět demonstrovat za svá práva a základní sociální jistoty,“ prohlásil Dienstbier.

Podle kandidáta na prezidenta si lidé opět nejsou rovni ani v základních věcech. „Vnímám jako obrovský dluhy vůči ideálům 17. listopadu, že se dnes opět jinak zachází s běžnými občany a jinak s úzkou privilegovanou skupinou vyvolených, ať se to týká zdravotnictví, školství či rovnosti před zákonem,“ uvedl Dienstbier.

Podle senátora tak nelze demonstraci, která se na sobotu chystá, ignorovat. „Vládu jedné strany dnes nahradila vláda samozvaných elit a různých obchodních a finančních skupin. Nelze proto přehlédnout, že neprotestuje nějaká izolovaná skupinka nespokojenců, ale široká skupina odborů, občanských iniciativ a sdružení,“ říká Dienstbier.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…