Voliči ČSSD, raduješ se ze zadržení Ivana Langera? Tak asi přestaň

14.10.2015 7:18

Podle informací Lidových novin se včerejší policejní razie týkala i olomouckého hejtmana Jiřího Rozbořila (ČSSD). Přímo v jeho pracovně jej měla šest hodin vyslýchat policie, v danou chvíli k němu nesměli ani jeho náměstci.

Voliči ČSSD, raduješ se ze zadržení Ivana Langera? Tak asi přestaň
Foto: Redakce
Popisek: Jiří Rozbořil (ČSSD)

Pro ČSSD tak může nastat prekérní situace. A to v případě, že proti Rozbořilovi bude zahájeno trestní stíhání, což nyní není zřejmé. Protimafiánský útvar tak rozhodne až v příštích dnech. Jakou roli v celém případu hejtman má, není známé.

Rozbořil patří do skupiny spojenců premiéra Sobotky, příští rok se měl ucházet o funkci šéfa regionu. Sobotka na včerejší dotaz Lidových novin, zda se bude Rozbořilovou rolí v celém případu zabývat, neodpověděl.

Ministr vnitra Chovanec byl v hodnocení kauzy poměrně opatrný. „Já bych počkal dva až tři dny a patřičné informace se veřejnost dozví... Já jsem se policejního prezidenta také ptal, jak je možné, že takto masivně unikají do médií informace, ale policejní prezident mě ujišťoval, že informace neunikají,“ konstatoval šéf resortu vnitra. Skutečné informace se prý dozvíme za dva až tři dny.

Pokud by se ukázalo, že mezi obviněnými bude i hejtman Rozbořil, měl by podle Chovance opustit svou funkci. Z úst ministra ovšem také zaznělo, že policie v této kauze sahá do vlastních řad, a je to dobře. Ukazuje se alespoň, že platí heslo „padni, komu padni“.

Původní text čtěte ZDE.

ČSSD je na Moravě zmítána různými spory, což před nadcházejícími volbami není pro stranu vůbec dobré. Jihomoravský kraj ovlivňuje spor mezi sobotkovci a haškovci, hejtman Novák v Moravskoslezském kraji uvízl v kauze Martina Dědice, ve Zlínském kraji se pro změnu hledá náhrada za hejtmana Mišáka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…