Vyhozený Mečl: Nechápu, proč končím

06.12.2012 14:04

Odvolaný náměstek nejvyššího státního zástupce Stanislav Mečl nerozumí důvodům, proč ve funkci skončil. V rozhovoru pro deník Právo řekl, že neví o ničem, co by mělo narušit důvěru jeho bývalého nadřízeného Pavla Zemana.

Vyhozený Mečl: Nechápu, proč končím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Pavel Blažek jmenoval Lenku Bradáčovou vrchní státní zásupkyní v Praze

"Taky jsem to úplně nepochopil, ale jistého vysvětlení se mi dostalo z rozhodnutí pana ministra (spravedlnosti Pavla Blažka), takže to má trochu ještě jiné konsekvence, ale to nebudu nijak komentovat," odpověděl Mečl na otázku, proč ho odvolal člověk, u nějž to vypadalo, že jsou velmi blízkými spolupracovníky.

Mečl neví, zda už neexistuje důvěra v to, že by byl schopen provádět koncepční změny. Žádných svých špatných kroků si ale není vědom. "Hovořili jsme samozřejmě o některých věcech, ale nechtěl bych to komentovat," vyhnul se bývalý náměstek odpovědi, čím měl Zemana naštvat.

Na žádných konkrétních kauzách ale prý Mečl nepracoval a rozhodně popřel informaci, že by si vyžádal spis kauzy ČEZ. Stejně tak není prý problém v tom, že se vrchní státní zástupkyní stala Lenka Bradáčová. "Já jsem dokonce sám přítomné ujišťoval, že to bude fungovat dobře, když bude vrchní doktorka Bradáčová. Je trochu pravda, že tady nějaké mírné rozčarování mám, to nezastírám, ale nechci to nijak rozebírat," uvedl Mečl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vím, co bylo ve skladu... Kauza Vrbětice uzavřena. Pak zaznělo něco, co řečeno nebylo

17:27 Vím, co bylo ve skladu... Kauza Vrbětice uzavřena. Pak zaznělo něco, co řečeno nebylo

O tom, že ve Vrběticích rozhodně nebyla škoda za miliardu, se rozhovořil bezpečnostní analytik Jaros…