Z ANO už je strana. A Andrej Babiš to prý pocítí velmi záhy a nepříjemně

12.10.2014 11:21

Novinář a vydavatel internetového deníku Neviditelný pes Ondřej Neff píše o poněkud nepřehledné situaci na pražském magistrátu. ANO slaví vítězství, ale situace podle něj nabízí několik možných řešení. „Subjektů je zde celkem sedm, takže rozmanitých koalic lze navymýšlet hodně.“

Z ANO už je strana. A Andrej Babiš to prý pocítí velmi záhy a nepříjemně
Foto: wikipedia.org
Popisek: Ondřej Neff

Specifické místo letošního podzimního hlasování podle Astona (Neffův pseudonym) zaujaly pražské volby. „Do 65členného zastupitelstva dostalo ANO 17 svých lidí, TOP 09 jich tam bude mít 16, takže síly jsou vyrovnané. Subjektů je zde celkem sedm, takže rozmanitých koalic lze navymýšlet hodně,“ konstatuje a zdůrazňuje úspěch Pirátů, kteří získali 4 křesla.

Ondřej Neff vyzdvihuje postřeh politologa Josefa Mlejnka, který poukázal na to, že nyní se ANO stává skutečnou stranou, protože její majitel už nebude mít přímý vliv na celou jeho strukturu.

Celý komentář ZDE

ANO totiž poprvé vstupuje i do komunální politiky. „Teď půjde o to, jaké vybuduje ochranné mechanismy. Samozřejmě, že i na ANO se nabalí korupční příživníci, kteří zničili ODS, škodí ČSSD (i na vraždy došlo), neubránila se jim TOP 09. To je pro ANO principiální otázka. Zatím mohlo z billboardů tvrdit, že `to prostě zařídíme`, nicméně právě toto `zařízení` nebude zdaleka snadné,“ upozorňuje Neff na nástrahy, které na zvolené zástupce bezpochyby čekají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…