Žádný Brusel, chci do vlády, ohlásil Dienstbier

07.01.2014 15:34

Raději do Strakovy akadmie na břehu Vltavy než v ústředí pokroku v Bruselu. Jiří Dienstbier odmítá novinářské spekulace. Nechce vést kandidátní listinu sociálních demokratů v jarních volbách do Evropského parlamentu a zůstává uchazečem na ministra pro legislativní radu vlády, lidská práva a rovné příležitosti.

Žádný Brusel, chci do vlády, ohlásil Dienstbier
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Nezvolený Jiří Dienstbier na 37. sjezdu ČSSD

Podle jeho vyjádření by mohl být případný odchod do Evropského parlamentu vykládán jako ústupek prezidentu republiky Miloši Zemanovi, což si v žádném případě nepřeje. Jiří Dienstbier, který se spolu s Milošem Zemanem dlouhodobě obtížně snáší, to sdělil v rozhovoru pro Český rozhlas. Jiří Dienstbier neúpspěšně kandidoval na prezidentský stolec mj. právě proti Miloši Zemanovi.

„Nakonec jsme se dohodli, že budu navržen do vlády. Takže v tuto chvíli moje kandidatura do Evropského parlamentu není vůbec předmětem jednání," uvedl.

Podle vyjádření předsedy ČSSD ale ještě jeho navržení není jasné. „Téma bude muset vedení strany dále diskutovat. My se k tomu vrátíme teď v pátek na jednání politického grémia," řekl Bohuslav Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…