Zeman: Z komunistů v pravicových stranách je mi na zvracení

29.11.2012 20:11

Do pořadu Volejte prezidentovi na TV Pětka přišel ve čtvrtek Miloš Zeman. Kroky ministerstva vnitra v případě prezidentské volby má za idiotské a na Hrad by se nehrnul, pokud by mezi mladšími politiky byl někdo schopnější. Tak tomu ale podle Zemana není.

Zeman: Z komunistů v pravicových stranách je mi na zvracení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Právnické fakultě UK se sešli kandidáti na prezidenta Jiří Dienstbier, Přemysl Sobotka a Miloš Zeman ke společné debatě

Nejprve přišla řeč na problémy ohledně sčítání podpisů kandidátů. „Já jsem vyjádřil solidaritu všem třem vyřazeným kandidátům. Ne že bych souhlasil s jejich názory, ale z vlastní zkušenosti vím, jak to s ministerstvem vnitra je. Nevěděli ani, kde bydlím,“ prohlásil Zeman. Nápad sčítat chybovost podpisů označil za idiotský.

Prolomit Benešovy dekrety? Zločin

„Jestliže kdokoli chce prolomit dekrety přijaté vládou Československé republiky, tak chce spáchat zločin, jelikož  je to čin proti ústavnosti tohoto státu,“ odpověděl Zeman na dotaz tazatele, kterého zajímal jeho názor na Benešovy dekrety. Nejprve vysvětlil, že termín „Benešovy“ není správný.

Jeden divák označil Zemana za důchodce, který už by na Pražský hrad byl starý. „Po zkušenosti se Stanislavem Grossem, Martinem Bursíkem a dalšími mladými politiky...“ zamyslel se kandidát na prezidenta. Je přesvědčen o tom, že mladší lidé nemusí být zákonitě schopnější. Tomáš Garrigue Masaryk se stal prezidentem v 68 letech.

Mašíni jsou vrazi

Bratry Mašíny by Zeman jako prezident rozhodně neocenil. „Jednalo se o zavraždění civilistů. I válečné právo takové činy zakazuje,“ objasnil politik. Odmítl, že by měl ukončovat svoji politickou kariéru a zdůraznil, že je v dobrém zdravotním stavu.

Zeman by na Hradě rád připomněl politiky, aby spolu mluvili, dokázali se dohodnout a dohody také dodržovali. Jeden z volajících se zeptal, jestli Zeman využívá internet. „ Ano. Jediné, co nesleduji, jsou internetové diskuze, protože se domnívám, že na ně chodí idioti, kteří neznají český pravopis a vůbec neví, o čem mluví,“ uvedl.

Zeman se nebojí menšinové vlády ČSSD s podporou komunistů. Naopak má za to, že problémem jsou ti, kteří po roce 1989 převlékli kabát. „Když dnes vidím spoustu komunistů v pravicových politických stranách, tak to je na zvracení,“ prohlásil. Angažmá v KSČ mu nevadí ani u jeho spolupracovníka Miroslava Šloufa.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …