Zeman je populista a xenofob, ale Češi mimo Prahu to nevidí, zahřmělo z mezinárodní lidskoprávní organizace

06.11.2016 21:02

Evropský ředitel pro média lidskoprávní organizace Human Rights Watch Andrew Stroehlein se na svém Twitteru nikoli poprvé obul do českého prezidenta Miloše Zemana. Ale nejen do něj. Prezident Zeman je prý xenofob, ale mimo Prahu to vidí jen málo českých občanů.

Zeman je populista a xenofob, ale Češi mimo Prahu to nevidí, zahřmělo z mezinárodní lidskoprávní organizace
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman na návštěvě moravskoslezský kraj

Andrew Stroehlein se na sociální síti Twitter odvolal na text šéfredaktora Britských listů Jana Čulíka. Ten před několika dny napsal, že v Praze lidé protestují proti prezidentovi Miloši Zemanovi, ale v regionech mimo Prahu má prezident relativně silnou podporu.

„Český xenofobní populistický prezident je ostudou své země, ale příliš mnoho Čechů mimo Prahu to nevidí,“ napsal Andrew Stroehlein.

Stojí přitom za pozornost, že Čulík svou úvahu rozvíjí jiným směrem. Střední třídě povětšinou žijící v Praze radí, aby místo neutuchajících protestů, jejichž výsledek je stejně pochybný, raději vyrazili do regionů a ptali se svých spoluobčanů z regionů, proč jsou tak frustrovaní a naštvaní, že u Miloše Zemana hledají zastání.

Článek naleznete zde.  

„Zatímco střední třída pořádá vášnivé demonstrace proti prezidentu Zemanovi a kritizuje jeho excesy, ale nedochází jim, že by bylo mnohem účinnější, kdyby vyrazili do krajů České republiky a ptali se tam Zemanových obdivovatelů, proč jsou tak frustrovaní – a jak by bylo možné je uklidnit. Zdá se ale, že v České republice neprobíhá žádný dialog, jen se prohlubují rozdíly mezi oběma stranami. Jak se obě strany vzdalují, populističtí politici jako Zeman z toho jen získávají,“ uzavírá Čulík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…