Zeman jmenuje nové soudce a předsedu Krajského soudu v Praze

18.01.2017 6:16

Prezident Miloš Zeman dnes na Pražském hradě jmenuje 33 nových soudců a také předsedu Krajského soudu v Praze, kterým se stane dlouholetý soudce Nejvyššího soudu Ljubomír Drápal. Nejvíce nováčků má zamířit do obvodů krajských soudů v Ostravě, Praze a Ústí nad Labem. Jednoho nového člena - advokáta Tomáše Rychlého - získá i Nejvyšší správní soud.

Zeman jmenuje nové soudce a předsedu Krajského soudu v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman před natáčením každoročního Vánočního poselství

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO), který prezidentovi jednotlivé kandidáty navrhl, znovu zohlednil dlouhodobou přetíženost některých soudů.

Do obvodu Krajského soudu v Ostravě tak zamíří sedm nových soudců, po šesti bude pracovat v obvodu ústeckého a středočeského krajského soudu. Následuje Krajský soud v Brně s pěti nováčky a královéhradecký krajský soud se třemi. Po dvou soudcích přibude v obvodu plzeňského a českobudějovického krajského soudu, o jednoho soudce posílí pražský městský soud.

Budoucí předseda středočeského krajského soudu Drápal nahradí Ivanu Švehlovou, které končí mandát. Drápal působil od roku 1996 u Nejvyššího soudu, specializoval se na občanské procesní právo.

Loni prezident jmenoval dvě skupiny soudců - v březnu jich bylo 35, v srpnu pak 33.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …