Zeman radí voličům: Stačí vám půl hodiny, abyste si přečetli jména kandidátů a...

10.10.2014 15:30

Prezident Miloš Zeman se pro Českou televizi vyjádřil k průběhu voleb. Podle něj mají komunální volby bezprostřední vztah k obyvatelům daného města nebo obce. Odhadl, že volební účast bude kolem 50 procent.

Zeman radí voličům: Stačí vám půl hodiny, abyste si přečetli jména kandidátů a...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident ČR Miloš Zeman

Občané by měli přijít k volbám kvůli bezprostřednímu charakteru komunální politiky. „Vztah k parlamentu je přece jenom trochu zprostředkovaný. A vztah k europarlamentu je mnohem více zprostředkovaný,“ upozornil Zeman.

Voličům stačí půl hodiny, aby zjistili, kdo z kandidátů už pro obec něco udělal

Podle prezidenta bude účast v komunálních volbách kolem 50 procent. V prvním kole senátních voleb by pak mohla být kolem 20 procent. V druhém kole bude podstatně nižší.

„Pokud voliči věnují alespoň půl hodiny tomu, aby si přečetli jména kandidátů, tak budou vědět, kdo z nich pro svou obec už něco udělal a kdo jen slibuje,“ prohlásil Zeman.

Volby posílí sebevědomí některých stran

"Volby posílí sebevědomí některých stran nebo hnutí a u jiných jej naopak zeslabí. Tady nejsme ve Francii, kde prezident po komunálních volbách vyměnil vládu. Strany, které příliš neuspěly v parlamentních volbách, mají šanci se rehabilitovat, ale pouze pokud postaví věrohodné kandidáty," dodal prezident v obležení novinářů.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…