Zeman se zítra vypraví k Havlovu hrobu. Jiní si vytáhnou kalhoty

17.12.2013 20:54

Prezident Miloš Zeman ve středu uctí památku zemřelého polistopadového prezidenta Václava Havla. Na Vinohradském hřbitově položí květiny k jeho hrobu. ČTK to oznámil Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček. Česko si ve středu připomene druhé výročí Havlova skonu. Po celé republice se uskuteční řada vzpomínkových akcí.

Zeman se zítra vypraví k Havlovu hrobu. Jiní si vytáhnou kalhoty
Foto: rep
Popisek: K úmrtí Václava Havla

"Prezident republiky Miloš Zeman položí ve středu dne 18. prosince 2013 ve 14:30 hodin na pražském Vinohradském hřbitově kytici k hrobu bývalého prezidenta republiky Václava Havla," oznámil ČTK Ovčáček. Havlovu památku před rokem stejným způsobem uctil Zemanův předchůdce Václav Klaus.

K připomenutí osobnosti prvního polistopadového prezidenta se v pražském divadle Archa uskuteční vzpomínkový večer nazvaný Od Velvet Underground k Velvet Revolution, který připomene dvě osobnosti undergroundu a také dva přátele Václava Havla a Lou Reeda. Americký hudebník nedávno zemřel na selhání jater. 

Divadlo Archa nabídne projekce unikátních filmů a hudebních Reedových klipů a Velvet Underground a archivní fotografie předních českých fotografů. Speciálním hostem bude americký baskytarista Fernando Saunders, člen Reedovy doprovodné skupiny. Divadlo Na Zábradlí večer uvede Havlovu hru Asanace.

Na sociálních sítích "ožila" tak jako loni výzva aktivistů, kteří vyzývají k ohrnutí kalhot na Havlovu počest. "Kalhotový den" má připomenout, že Havel měl při své inauguraci v prosinci 1989 nápadně krátké kalhoty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…